Els restaurants serveixen per gaudir d'un bon àpat amb els teus i desconnectar de la feina. Però per als amants de la cuina, els restaurants també són una font d'inspiració per intentar fer a casa alguns plats que normalment no cuinaries. Des de Ca l'Amador, la recepta que et proposo avui és una fideuada de verdures i cepsun plat de xef digne de restaurant i que trenca tots els esquemes. Salut i sort, família!

La fideuada és un plat versàtil i deliciós. Només necessites fideus, caldo i qualsevol ingredient que vulguis per elaborar un plat exquisit i molt típic a Catalunya. La fideuada no és el mateix que els fideus a la cassola, tot i que en essència necessiten gairebé els mateixos ingredients. Per a aquesta fideuada pots fer servir els productes de proximitat que tinguis més a mà. Com que és un plat d'estiu, jo faré servir pebrot verd, carabassó i mongeta tendra, però tu pots afegir-hi tots els ingredients que creguis convenients. Una preparació deliciosa i senzilla amb la qual podràs cuinar per a tota la família sense haver de dedicar-hi un munt d'hores, però amb un resultat digne de restaurant.

Per a aquesta fideuada pots fer servir els productes de proximitat que tinguis més a mà. Com que és un plat d'estiu, jo faré servir pebrot verd, carabassó i mongeta tendra, però tu pots afegir-hi tots els ingredients que creguis convenients

Ingredients de la recepta:

  • Pebrot verd
  • Carabassó
  • Mongeta tendra
  • Oli
  • Ceba
  • Ceps
  • Múrgoles
  • Fideus de cabell d'àngel
  • Caldo
  • Salsa de soja
  • Cibulet
Fideuada de verdures i ceps / Foto: Carlos Baglietto

El pas a pas de la recepta

  1. El primer que hauràs de tenir és un sofregit de mongeta, pebrot verd, carabassó i ceba. Fes el sofregit abans de posar-te amb la recepta perquè el necessitarem més endavant. 
  2. Un cop fet el sofregit, salta en una paella, amb un raig d'oli de gira-sol una mica de pebrot verd, carabassó i mongeta tendra. Pots afegir-hi altres verdures al teu gust.
  3. Un cop saltades, vigilant que no es coguin gaire perquè quedin cruixents, afegeix el sofregit que has fet prèviament.
  4. En aquest punt pots afegir-hi, opcionalment, unes múrgoles. Aquest pas no és obligatori, però li dona un toc especial al plat.
  5. Mentrestant, o prèviament, enrosseix uns fideus de cabell d'àngel.
  6. Un cop rossos, afegeix-los a la paella amb les verdures, les múrgoles i el sofregit.
  7. Mulla la mescla amb una mica de caldo. Idealment, de pollastre i verdures, però pots fer servir el caldo que més t'agradi o el que tinguis més a mà. Si és casolà, millor; si no, no passa res.
  8. Deixa que la mescla faci xup-xup una estona. 
  9. Quan el caldo hagi reduït una mica, afegeix un raig de salsa de soja, que substituirà la sal, i una mica de cibulet.
  10. Deixa-ho una estona més fins que els fideus quedin al punt perfecte i ja pots servir. Salut i sort!
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!