Els restaurants serveixen per gaudir d'un bon àpat amb els teus i desconnectar de la feina. Però per als amants de la cuina, els restaurants també són una font d'inspiració per intentar fer a casa alguns plats que normalment no cuinaries. Des de Ca l'Amador, la recepta que et proposo avui és una fideuada de verdures i ceps, un plat de xef digne de restaurant i que trenca tots els esquemes. Salut i sort, família!
La fideuada és un plat versàtil i deliciós. Només necessites fideus, caldo i qualsevol ingredient que vulguis per elaborar un plat exquisit i molt típic a Catalunya. La fideuada no és el mateix que els fideus a la cassola, tot i que en essència necessiten gairebé els mateixos ingredients. Per a aquesta fideuada pots fer servir els productes de proximitat que tinguis més a mà. Com que és un plat d'estiu, jo faré servir pebrot verd, carabassó i mongeta tendra, però tu pots afegir-hi tots els ingredients que creguis convenients. Una preparació deliciosa i senzilla amb la qual podràs cuinar per a tota la família sense haver de dedicar-hi un munt d'hores, però amb un resultat digne de restaurant.
Per a aquesta fideuada pots fer servir els productes de proximitat que tinguis més a mà. Com que és un plat d'estiu, jo faré servir pebrot verd, carabassó i mongeta tendra, però tu pots afegir-hi tots els ingredients que creguis convenients
Ingredients de la recepta:
- Pebrot verd
- Carabassó
- Mongeta tendra
- Oli
- Ceba
- Ceps
- Múrgoles
- Fideus de cabell d'àngel
- Caldo
- Salsa de soja
- Cibulet
El pas a pas de la recepta
- El primer que hauràs de tenir és un sofregit de mongeta, pebrot verd, carabassó i ceba. Fes el sofregit abans de posar-te amb la recepta perquè el necessitarem més endavant.
- Un cop fet el sofregit, salta en una paella, amb un raig d'oli de gira-sol una mica de pebrot verd, carabassó i mongeta tendra. Pots afegir-hi altres verdures al teu gust.
- Un cop saltades, vigilant que no es coguin gaire perquè quedin cruixents, afegeix el sofregit que has fet prèviament.
- En aquest punt pots afegir-hi, opcionalment, unes múrgoles. Aquest pas no és obligatori, però li dona un toc especial al plat.
- Mentrestant, o prèviament, enrosseix uns fideus de cabell d'àngel.
- Un cop rossos, afegeix-los a la paella amb les verdures, les múrgoles i el sofregit.
- Mulla la mescla amb una mica de caldo. Idealment, de pollastre i verdures, però pots fer servir el caldo que més t'agradi o el que tinguis més a mà. Si és casolà, millor; si no, no passa res.
- Deixa que la mescla faci xup-xup una estona.
- Quan el caldo hagi reduït una mica, afegeix un raig de salsa de soja, que substituirà la sal, i una mica de cibulet.
- Deixa-ho una estona més fins que els fideus quedin al punt perfecte i ja pots servir. Salut i sort!