La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com cuinar una vichyssoise a casa, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir, especialment en els dies de més calor.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com cuinar una vichyssoise a casa: el pas a pas més fàcil
Quan la calor ens fon les neurones, tenim menys ganes de cuinar i més de jaure al sofà. Això és un fet. I per combatre aquesta tendència que creix, lògicament, a l'estiu amb les temperatures esbojarrades que s'enfilen termòmetre amunt, tenim un receptari extens i exquisit de receptes fresques que treuen el cap els mesos de juliol i agost, principalment, i que se'ns posen com anell al dit per sufocar la calor a través del paladar i un menjar deliciós. Aquesta setmana, la recomanació és ben senzilla i útil: cuinar una vichyssoise.
M'encanta aquest plat! Una de les millors cremes fredes per elaborar qualsevol tarda d'agost, amb aquesta textura tan sedosa i aquest color que enlluerna els ulls i fa salivar. Segurament, perdrem més estona aprenent a escriure correctament el nom d'aquest plat, d'origen francès, que no pas a elaborar el pas a pas tan simple de la crema. La millor sopa d'estiu i ara la podeu cuinar a casa en lloc de comprar-la al supermercat. A gaudir i bon profit!
Per sufocar la calor sense sortir de casa, cuina una vichyssoise a casa, amb la poma com a ingredient secret, i el resultat serà un plat ben fresc ideal per a aquests mesos d'estiu i temperatures disparades
Vichyssoise de poma: ideal per a l'estiu
Ingredients:
- 6 porros
- 2 patates mitjanes
- 1 poma
- 100 g mantega
- 100 ml de nata
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
- 1 litre d’aigua

Elaboració:
Tallem el porro de qualsevol manera (fins a la part més verda). A una olla posem la mantega a fondre i un bon raig d’oli d’oliva. Afegim el porro i fem ofegar durant 30 minuts a foc baix. Quan el porro estigui ben confitat, afegim la patata pelada i la poma pelada i tallada. Salpebrem. Cobrim amb aigua i deixem bullir 20 minuts a foc mitjà. Passat el temps, triturem amb el túrmix i afegim la nata. Tastem de sal i pebre i, si cal, rectifiquem. Bon profit!