La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer unes bones magdalenes casolanes, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com fer magdalenes casolanes
Cuinar dolços de vegades fa basarda. Sembla molt difícil, necessita unes quantitats molt concretes i es tarda molt a fer les receptes. Però res més lluny de la realitat. Hi ha dolços que són facilíssims de fer a casa, malgrat que semblin molt complicats. Amb receptes com aquesta de magdalenes s'aconsegueixen resultats molt més bons que si les compressis al supermercat. És clar que és molt difícil fer unes magdalenes tan bones com les de la fleca del teu barri o poble, però en menys temps del que creus i d'una manera molt senzilla pots aconseguir un resultat fabulós de manera casolana. Fer les teves pròpies magdalenes té l'avantatge que les pots modificar com vulguis. Pots afegir-hi altres ingredients, com xocolata o vainilla, però també pots modificar les quantitats per adaptar la mida o el nivell de sucre al teu gust. Quan les facis, però, recorda que és important fer servir un motlle adequat; convé que sigui rígid. També convé no omplir el motlle de massa crua fins dalt perquè al forn creixen i, si en poses massa, les magdalenes sobresortirien.
Hi ha dolços que són facilíssims de fer a casa, malgrat que semblin molt complicats. Amb receptes com aquesta de magdalenes s'aconsegueixen resultats molt més bons que si les compressis al supermercat
Ingredients:
- 2 ous
- 150 g de sucre
- 60 g de llet
- 200 g d'oli de gira-sol
- 200 g de farina
- 10 g de llevat químic
- Un pessic de sal
- Mitja culleradeta de canyella
- La pell d’una llimona

Elaboració:
Batem els ous amb el sucre amb energia fins a blanquejar. Afegim la llet i l’oli a poc a poc, anem integrant. Afegim la pell de la llimona ratllada. Barregem la farina, el llevat, la canyella i la sal i passem per un tamís. Integrem amb cura la farina tamisada amb la barreja d’ous, sucre, llet i oli. Deixem reposar 2 hores a la nevera. Distribuïm en càpsules de Magdalena en una safata rígida amb forats. Només omplim tres quartes parts del motlle perquè si no sobresurten. Escalfem bé el forn a 190 °C i coem durant 15 minuts.