La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com cuinar un 'txuleton' a casa encara que no tinguis brasa, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com cuinar un 'txuleton' a casa

Hi ha poques coses més bones a la vida que un bon tall de carn a la brasa. El 'txuleton' és la peça reina d'una bona graellada, però de vegades, sigui per espai o per temps, no disposem d'una barbacoa. Però a tots ens ve de gust un bon 'txuleton' de tant en tant, així que avui t'expliquem com pots cuinar-lo a casa sense haver de fer servir la brasa. Una manera molt senzilla i molt pràctica de cuinar aquesta fabulosa carn a casa teva sense cap complicació.

Tots ens mereixem un bon 'txuleton' de tant en tant, així que avui t'expliquem com pots cuinar-lo a casa sense haver de fer servir la brasa

Sí, sabem que el 'txuleton' a la brasa és extraordinari, però si no tenim brases a casa…no tenim dret a menjar un 'txuleton' com cal? I tant que sí! També ens ho mereixem!

Ingredients:

  • 1 'txuleton'
  • 8 pebrots del piquillo
  • 2 grans d’all
  • 100 ml de vi blanc
  • Un raig generós d’oli
  • Sal
Txuleton amb pebrots del piquillo Ada Parellada Foto Martí Torres
'Txuleton' amb pebrots del piquillo. / Foto: Martí Torres

Elaboració:

Comencem amb els pebrots del piquillo. Els tallem a tires. Filetegem els grans d’all. A la paella posem un bon raig d’oli, els alls, els piquillos, el vi blanc i la sal. Coem lentament, molt lentament fins que prenen un color de melmelada. I ara… encarem el 'txuleton'. Segueix les indicacions i et sortirà com al millor dels professionals!

  1. Treu-lo de la nevera 2 hores abans de cuinar-lo, perquè es relaxin les fibres i perdi fred.
  2. Fes servir una paella de parets baixes o una planxa.
  3. Escalfa-la bé, fins que en posar la mà a prop de la base de la paella no puguis aguantar més de 5 segons.
  4. Aprofita el greix dels laterals del 'txuleton', que fondràs directament sobre la paella sense oli ni sal.
  5. El coem, a foc alt, per una banda, durant 3 minuts (o un minut per dit de gruix).
  6. Cobrim amb sal gruixuda.
  7. El girem i el coem per l’altra banda durant 3 minuts més.
  8. Salem lleugerament.
  9. El traiem del foc i deixem reposar 2-3 minuts abans de menjar-lo.
  10. Retirem l’os amb un ganivet esmolat i tallem a làmines.
  11. L’acompanyem amb els pebrots del piquillo confitats.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!