La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer un deliciós fumet de peix, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer un deliciós fumet de peix a casa

Les preparacions més importants de la cuina catalana són les que conformen la base de sabor de moltes receptes. Els brous en són un bon exemple, indispensables per donar sabors a multitud de plats, des de guisats fins a arrossos. I precisament per a fer arrossos, si són de peix, necessitem un fumet, un caldo suculent i ple de sabor que pots fer a casa d'una manera més senzilla del que pensaves. Fer un fumet no té més misteri que l'elaboració de qualsevol altre brou. Ara bé, convé tenir en compte algun truc per assegurar-te el millor resultat possible. El fumet de peix és imprescindible per a l'arròs, però també és necessari per plats similars com la fideuada. El fumet, però, també es pot servir amb una mica de pasta bullida per gaudir-lo, simplement, com una sopa. O també el pots afegir en alguna cassola de peix. Sigui com sigui, el fumet casolà no té res a veure amb el que puguis comprar a qualsevol supermercat. No et perdis els ingredients i el pas a pas d'aquest fantàstic truc que ens porta avui la nostra cuinera, Ada Parellada.

El fumet de peix és imprescindible per a l'arròs, però també és necessari per plats similars com la fideuada

Ingredients:

  • 1 kg de morralla o peix de roca
  • 500 g de galeres
  • 2 pastanagues
  • 2 porros (les parts verdes del porro)
  • 1 ceba
  • 2 fulles de llorer
  • 2 tomàquets
  • 2 nyores
  • 4 litres d’aigua
Fumet de peix Ada Parellada Foto Raquel Sánchez
Fumet de peix / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Posem els peixos nets de vísceres i tallats a una safata. Hi posem també les galeres. Salpebrem i ruixem amb oli. En una altra safata hi posem les verdures tallades: pastanagues, porro, ceba i tomàquet. Salpebrem i ruixem amb oli. Enfornem les dues safates a 200 °C durant 30 minuts. Passem a una olla, hi posem les nyores tallades, cobrim amb aigua freda i fem coure lentament amb la cassola tapada durant 30 minuts. Colem i guardem.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!