Els restaurants serveixen per gaudir d'un bon àpat amb els teus i desconnectar de la feina. Però per als amants de la cuina, els restaurants també són una font d'inspiració per intentar fer a casa alguns plats que normalment no cuinaries. Des de Ca l'Amador, la recepta que et proposo avui és conill fregit amb pebrots verds fregitsun plat de xef digne de restaurant i que trenca tots els esquemes. Salut i sort, família!

Quan parlem de carn, sovint pensem que només hi ha dues maneres de cuinar-la: o bé estofada o bé a la planxa. Però la carn és un producte molt versàtil, especialment quan sortim dels talls més típics de porc o de vedella. Una de les carns més tradicionals, i gustoses, per què no dir-ho, de Catalunya, és el conill. Si bé és cert que escabetxat o a la cassola queda deliciós, la manera més senzilla de fer un bon plat de conill és fregint-lo. El podries arrebossar, però fregir el conill sense cap altre ingredient que l'acompanyi, tret de la guarnició, facilita molt més l'elaboració de la recepta. Avui us explico com preparar conill fregit acompanyat d'unes tires de pebrot verd fregit delicioses. Un plat fet amb només dos ingredients, i els respectius condiments, amb el qual acabaràs llepant-te els dits.

Si bé és cert que escabetxat o a la cassola queda deliciós, la manera més senzilla de fer un bon plat de conill és fregint-lo.

Ingredients de la recepta:

  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Salsa de soja
  • All
  • Fulles de llorer
  • Conill
  • Pebrot Verd
Diego Alias plats a Ca l'Amador Conill fregit amb pebrots verds fregits / Foto: Carlos Baglietto
Plat de conill fregit amb pebrots verds fregits. / Foto: Carlos Baglietto

El pas a pas de la recepta

  1. En una cassola, afegeix una bona quantitat d'oli i escalfa'l fins que sigui ben calent.
  2. Afegeix uns quants alls i unes fulles de llorer a l'oli.
  3. Fregeix l'all i el llorer molt lleugerament, durant només uns segons, i retira-ho.
  4. Al mateix oli, afegeix unes tires de pebrot verd. Ves amb compte perquè l'oli calent pot esquitxar.
  5. Un cop fregit, retira el pebrot de l'oli.
  6. És moment de coure el conill. Afegeix els lloms de conill a la cassola. Aquesta part pot quedar una mica més crua que la resta.
  7. Salpebra els lloms i fregeix-los durant 4 o 5 minuts a foc més baix. Afegeix també la resta de parts del conill durant aquest temps.
  8. Passada aquesta estona, afegeix de nou l'all i els pebrots, però no les fulles de llorer, i deixa que tot s'acabi de coure bé.
  9. Després d'un parell de minuts, posa tots els ingredients en una safata amb paper absorbent per retirar l'excés de greix.
  10. Quan el conill i el pebrot hagin perdut l'excés d'oli, ja ho pots emplatar. Una mica de conill, unes tires de pebrot i acaba de condimentar-ho tot amb uns alls i una mica de pebrot cru tallat petit amb una mica de salsa de soja, opcionalment.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!