La Setmana Santa és una època de l'any molt especial a tot el món, però especialment a països de tradició catòlica com Catalunya. Un dels costums més arrelats en aquestes dates és el de menjar bacallà, un peix que ha esdevingut el protagonista indiscutible de moltes taules durant aquests dies. El bacallà és un peix blanc i de carn ferma que s'ha consumit des de fa segles a tot el món. La seva popularitat és deguda, en gran manera, a la seva capacitat de conservació gràcies al seu curat en sal. Aquesta setmana, el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, ens descobreix una recepta sensacional per a aquestes dates: fer un bacallà esqueixat amb cecina de vaca, olivada i mongetes tendres. Fes play al vídeo per descobrir el pas a pas, la llista d'ingredients i descobrir-ne tots els detalls. Salut i sort, família!


Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

Un deliciós i original bacallà esqueixat amb cecina de vaca, olivada, avellanes i mongetes tendres

Ingredients de la recepta

  • Bacallà
  • Mongetes tendres
  • Cecina de vaca
  • Avellanes
  • Olivada
  • Vinagreta
  • Oli d'all
  • Sal i pebre

🔝 Un excel·lent bacallà al forn amb tomàquet, espàrrecs i ous per a Setmana Santa
 

El pas a pas de la recepta

  1. En primer lloc, hem de preparar l'oli. "El fem molt senzill", diu en Diego per no preocupar. Agafem un oli, hi posem alls crus i el deixem reposar com a mínim un mes perquè comenci a agafar gust.
  2. Posem un raig d'aquest oli a la paella i les mongetes tendres. "No volem que es facin gaire", alerta el xef, que explica que abans ja hi hem fet una mica de cocció. Mentre es fan a la paella, hi posem sal i pebre. Només les marcarem per una banda.
  3. Agafem grapats de tres mongetes i les enrotllem amb un tall de cecina de vaca. Ho repetim diverses vegades. "El greix infiltrat amb l'escalfor de les mongetes li queda perfecte", sentencia en Diego Alías.
  4. Assaonem el bacallà: vinagreta, olivada i ho remenem tot.
  5. Emplatem amb les mongetes enrotllades amb la cecina, el bacallà esqueixat i ho rematem amb unes avellanes. Un toc final de pebre i un raig d'oli d'alls. Bon profit!

Sorprenent i impactant plat que presenta el bacallà amb ingredients diversos i acolorits i una recepta que es fa en pocs minuts 

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!