Els cigrons són el llegum tradicional més versàtil de la cuina catalana. Un ingredient molt utilitzat a casa nostra, però també en altres cultures culinàries del món. Avui t'expliquem cinc receptes per fer amb cigrons uns potatges de vigília -des de les més tradicionals fins a algunes de més innovadores- perquè treguis el màxim profit al pot abandonat al fons del rebost que sabem que tens.

Receptes espectaculars amb cigrons

Tant si ets de potatges tradicionals o de salses més modernes, els cigrons et permeten fer plats deliciosos amb ingredients molt variats.

Potatge d'espinacs i cigrons

És un plat de temporada molt gustós gràcies a l'aportació dels espinacs frescos. Amb cigrons ja cuits tampoc queda igual, així que els hauràs de posar en remull el dia abans. Amb aquesta base, pots afegir-hi tots els ingredients que vulguis. Al cap i a la fi, un potatge és com un llenç en blanc. En aquesta recepta en concret, els protagonistes són els cigrons, acompanyats d'un manat d'espinacs i amb el xoriç com a condiment final. També incorpora arròs i fideus per acabar de donar textura al potatge. Les quantitats dependran de quantes persones tinguis a taula, però independentment de quanta gent mengi, el més important és que els cigrons sempre siguin l'ingredient més abundant. 

🍲 Recepta de potatge d'espinacs i cigrons
 

Cigrons a la catalana

És curiós com una recepta feta amb uns ingredients tan senzills pot arribar a tenir un gust tan únic i característic. Uns sabors que et transporten a la infantesa, als dies d'hivern en família compartint sopar. Uns cigrons amb bacallà de tota la vida pels amants del menjar saborós i reconfortant.

🥣 Recepta de cigrons a la catalana
 

Cigrons amb cloïsses

Sofregit, cigrons, llagostins i cloïsses. És tot el que necessites per elaborar un plat de festa extraordinari. No necessites ni tan sols un fumet. El que sí que és important, però, és que el producte sigui fresc. Tant els llagostins com les cloïsses han de ser de bona qualitat.

🦪 Recepta de cigrons amb cloïsses
 

Cigrons amb galeres

Una recepta que no té massa complicació i que si ets de menjar galeres, t'encantarà. Un plat amb un sabor ben peculiar, però d'allò més bo. Amb mig quilo de cigrons cuits i dues galeres per persona n'hi ha de sobres per quedar-te ben tip. També pots fer servir cigrons ja cuits i afegir-hi una mica d'aigua o brou concentrat en lloc del brou de la cocció dels cigrons.

🦐 Recepta de cigrons amb galeres
 

Hummus

Un deliciós puré de cigrons que pots degustar en qualsevol cuina libanesa, jordana, turca, marroquina o àrab en general. És molt senzilla i la pots utilitzar com a guarnició d'un altre plat o com una tapa acompanyada de pa o pastanaga per sopar. L'únic ingredient una mica especial que necessitaràs per a fer l'hummus és el "tahín".

🥙 Recepta d'hummus
 

Amb qualsevol d'aquestes receptes segur que triomfes en un dinar o sopar de llegums. Uns llegums que, a més, pots gaudir de moltes altres maneres amb les receptes que trobaràs a La Gourmeteria d'ElNacional.cat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!