La Setmana Santa és una època de l'any molt especial a tot el món, però especialment a països de tradició catòlica com Catalunya. Un dels costums més arrelats en aquestes dates és el de menjar bacallà, un peix que ha esdevingut el protagonista indiscutible de moltes taules durant aquests dies. El bacallà és un peix blanc i de carn ferma que s'ha consumit des de fa segles a tot el món. La seva popularitat és deguda, en gran manera, a la seva capacitat de conservació gràcies al seu curat en sal. Aquesta setmana, el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, ens descobreix una recepta sensacional per a aquestes dates: fer un bacallà al forn amb tomàquet, espàrrecs i ous. Fes play al vídeo per descobrir el pas a pas, la llista d'ingredients i descobrir-ne tots els detalls. Salut i sort, família!


Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

Un sorprenent bacallà al forn amb tomàquet, espàrrecs i ous per delectar els paladars tradicionals de Setmana Santa

Ingredients de la recepta

  • Bacallà
  • Tomàquet
  • Espàrrecs
  • Ous
  • Alls
  • Pebre vermell
  • Oli d'oliva verge extra

🔝 Un plat asiàtic reconvertit a l'estil català amb uns ingredients sorprenents
 

El pas a pas de la recepta

  1. Agafem una cassola de fang i hi posem un rajolí d'oli d'oliva verge extra escampat pel plat.
  2. Repartim quatre allets i dos trossos de bacallà per la cassola.
  3. Als extrems del plat, hi trenquem dos ous. Un a cadascuna de les puntes.
  4. Al damunt dels trossos de bacallà hi posem una o dues cullerades de tomàquet fregit. I als costats i escampat pel plat, també. Que no falti tomàquet!
  5. Posem al plat dos espàrrecs, sense tallar.
  6. Al voltant d'uns vuit minuts al forn a uns 190 graus.
  7. Ho traiem del forn, notarem la textura ben tendra, acabat de fer.
  8. Acabem amb el toc final del pebre vermell. Bon profit!
Bacallà al forn amb tomàquet, espàrrecs i ous del xef Diego Alías / Foto: Marta Turull
Bacallà al forn amb tomàquet, espàrrecs i ous del xef Diego Alías / Foto: Marta Turull

Menys de deu minuts per fer un emplatat senzill i deliciós que farà feliç el nostre estómac

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!