La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en els espinacs i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar uns espinacs enrotllats per a l'aperitiu, uns ovnis de verdures i espinacs i uns crackers d'espinacs amb salsa de iogurt.
3 plats amb espinacs
1. Espinacs enrotllats per a l'aperitiu
Ingredients:
- Una làmina de pasta de full
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 300 g d’espinacs frescos
- Herbes aromàtiques, sal i pebre
- 150 g de mató
- 50 g d’emmental ratllat
- ½ tassa d’aigua
- 1 ou (el rovell per pintar i la clara s’afegeix al farcit)
- Sèsam

Elaboració:
Sofregim la ceba i l’all lentament amb un raig d’oli i sal durant uns cinc minuts fins a daurar. Afegim espinacs i sal. Coem lentament uns 3 minuts fins que cedeixin. Ho refredem en un bol. Afegim una clara d’ou (el rovell el guardem per pintar la pasta de full), el mató i l’emmental. Estirem la làmina de pasta de full i hi escampem la barreja d’espinacs i formatge. Enrotllem, tallem a bocins, pintem amb el rovell d’ou diluït amb una mica d’aigua. Posem sèsam per sobre i enfornem a 180 °C durant 30 minuts.
2. Ovnis de verdures i espinacs
Ingredients:
- 200 g d’espinacs
- Una albergínia gran
- Un pebrot
- Un tall de la part estreta de la carabassa
- 100 g de salsa pesto
- 2 ous
- 50 g de formatge Emmental
- Oli
- Sal
- Pebre

Elaboració:
Tallem el pebrot, l’albergínia i la carabassa a rodelles d’un dit de gruix. Buidem l’interior de l’albergínia i la carabassa amb un tallapastes. Posem la carabassa sobre una safata protegida amb paper de forn, untem amb oli i una mica de sal i enfornem 10 minuts a 180 °C. Tallem l’interior de la carabassa i l’albergínia a bocins petits i els saltem a la paella amb un raig d’oli i sal fins que siguin tous, uns deu minuts. Afegim els espinacs i continuem coent 3 minuts, a foc lent, fins que cedeixin. Traspassem a un bol i hi afegim salsa pesto, formatge emmental i un parell d’ous. Remenem bé i farcim amb aquesta barreja l’interior del pebrot, l’albergínia i la carabassa. Enfornem durant 10 minuts a 180 °C.
3. Crackers d'espinacs amb salsa de iogurt
Ingredients:
Per als crackers:
- 1 ou
- 60 g espinacs frescos
- 60 g d'ametlla molta
- Sal
Per a la salsa de iogurt:
- 1 iogurt
- 100 g de maionesa
- Mig all
- Una punta de comí
- La pell de mitja llimona
- Unes gotes de suc de llimona
- Sal
- Pebre

Elaboració:
Per fer els crackers triturem l’ou i els espinacs fins que queda absolutament llis. Afegim l’ametlla molta i tornem a triturar o barrejar. Protegim amb paper de forn una safata. Escampem la barreja ben fina i enfornem a 160 °C durant 40 minuts. Un parell de minuts abans d’acabar la cocció, seccionem amb un ganivet per fer la quadrícula i tornem a enfornar. Els traiem ràpidament de la safata, deixem refredar i ja estan a punt. Fem la salsa. Al bol posem el iogurt, la maionesa, all ratllat, comí, sal, pebre, pell de llimona, unes gotes de suc de llimona i porradell picat. Barregem.