La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer 3 vinagretes per elevar les teves amanides, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
3 vinagretes per elevar les teves amanides
En una amanida hi ha dues parts igual d'importants: el producte i l'amanit. Un bon enciam, uns bons tomàquets o una bona ceba són tan importants com un bon oli o una bona vinagreta per gaudir al màxim d'una amanida. L'estiu és la millor època de l'any per a fer-ne, perquè tenim molts productes de temporada ideals per combinar en un plat fresc i gustós. A l'hora d'amanir, però, sovint ens quedem amb la tríada oli, vinagre i sal. I està molt bé, però si vols elevar les teves amanides al següent nivell, pots fer aquestes 3 vinagretes delicioses. Són senzilles, diferents i molt gustoses. 3 opcions que canviaran la concepció que tenies fins ara d'una bona amanida.
Si vols elevar les teves amanides al següent nivell, pots fer aquestes 3 vinagretes delicioses. Són senzilles, diferents i molt gustoses
Vinagreta de mostassa i mel
Ingredients:
- Una cullerada de mostassa a l’antiga
- Una cullerada de suc de llimona
- Una cullerada de mel
- 100 ml d'oli
Elaboració:
Barregem tots els ingredients i sacsegem fins a aconseguir emulsionar.
Vinagreta de fruita seca
Ingredients:
- Un grapat d’avellanes
- Un grapat de nous
- Un grapat d’ametlles granillo
- Uns quants pinyons
- Uns quants festucs
- 200 ml d’oli
- Sal
- 4 grans de pebre negre
Elaboració:
Al morter posem el pebre negre i tota la fruita seca. Piquem fins que sigui ben trinxada, tot i que no cal que sigui pols. Afegim la sal i passem a un pot. Omplim d’oli, tanquem bé i sacsegem per integrar.
Oli d’herbes
Ingredients:
- Un manat petit de julivert
- Unes quantes tiges de porradell
- Unes branquetes de farigola fresca
- Una culleradeta d’orenga
- El suc de mitja llimona
- 150 ml d’oli
- Sal
- 100 ml d’aigua
Elaboració:
Retirem les tiges del julivert. Piquem el porradell. Separem les fulles dels troncs de la farigola. Al vas de la batedora posem totes les herbes, l’orenga, el suc de llimona, la sal, l’aigua i la meitat de l’oli. Triturem bé. Afegim la resta de l’oli a mesura que anem triturant.