La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer 3 tipus de torrons casolans, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

3 tipus de torrons casolans

Els torrons són el símbol de la sobretaula durant les festes de Nadal. Són molts els plats típics que es mengen aquests dies: escudella, pollastre farcit, canelons o neules. Però no n'hi ha cap de tan icònic com els torrons. És gairebé impossible que uns torrons casolans et quedin tan bonic i perfectes com els d'un mestre torronaire, però aquestes elaboracions són ideals per fer a casa aquests dies i gaudir d'un producte tradicional de manera diferent. A més, pots personalitzar els torrons de la manera que més t'agradi.

Els torrons són el símbol de la sobretaula durant les festes de Nadal

Torró de xocolata

Ingredients:

  • 200 g de xocolata
  • 20 g de mantega
  • 50 ml de nata
  • 200 g d’avellanes

Elaboració:

Fonem la xocolata amb la mantega i la nata al microones. Barregem bé per homogeneïtzar. Hi barregem les avellanes. Posem en un motlle protegit amb paper de forn. Refredem bé abans de desemmotllar. Com que no hem temperat la xocolata és més indicat guardar el torró a la nevera fins el moment de menjar-lo.

3 torrons per Nadal Ada Parellada. / Foto: Raquel Sánchez
3 tipus de torrons casolans per Nadal. / Foto: Raquel Sánchez

Torró d'Alacant

Ingredients:

  • 200 g d’ametlles torrades
  • 125 g de sucre
  • 125 g de mel
  • 1 clara d’ou

Elaboració:

Posem el sucre i la mel a una paella a foc lent i remenem contínuament fins que el sucre es fongui. Batem la clara. Quan el sucre s’hagi fos, retirem del foc i afegim la clara d’ou a poc a poc, remenant suaument fins a incorporar tota la clara. Tornem la paella al foc i remenem fins que la barreja comenci a tornar-se blanca i es converteixi en una crema fluida que es desenganxi de la cassola. Retirem la paella del foc i afegim les ametlles. Remenem bé per barrejar tots els ingredients. Posem el torró en un motlle protegit amb paper de forn i refrigerem fins que tingui cos. Millor d’un dia per l’altre. Per garantir que no se’ns estovi, el conservarem a la nevera fins el moment de menjar-lo.

Torró de toffee amb xocolata blanca

Ingredients:

  • 250 g de sucre
  • 20 g de mel
  • 100 g de nata líquida
  • El suc de mitja llimona
  • 200 g d’ametlla molta
  • 300 g de xocolata blanca

Elaboració:

Posem el sucre, la mel i el suc de la llimona a una cassola. Coem a foc lent fins que el sucre pren un color ben marró. Fora del foc posem la nata líquida (millor si és calenta) i continuem batent fins que sigui ben integrada. Quan tenim el toffee fet, el barregem amb l’ametlla molta. Posem la barreja en un motlle protegit amb paper de forn i fem refredar un parell d’hores. Fonem la xocolata blanca al bany Maria. Untem la base del torró amb la xocolata blanca fosa i fem refredar. Quan sigui ben freda, posem sobre una reixeta i acabem de cobrir amb la resta de la xocolata blanca fosa. Guardem a la nevera fins el moment de menjar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!