Hi ha locals que se sap que triomfaran només en veure la seva cuidada decoració, l'ubicació o la inversió que han fet en publicitat. Altres, els que de veritat val la pena conèixer, se situen en les millors posicions de les llistes de favorits gràcies a la seva carta, a la seva traça o a la seva originalitat. Això passa de boca en boca i quan aquesta informació t'arriba és una cosa semblant a un regal de Nadal.

I un dels últims protagonistes d'aquestes recomanacions pot confondre a causa del seu nom i potser tens la clau per entrar en un lloc diferent, exclusiu i molt cool i ni tan sols ho saps.

Els speakeasy ja són una tendència mundial: cal anar buscant quin és el teu preferit. Si encara no saps de què estic parlant, aquí va la llista de tot el que has de conèixer per seguir la nova tendència.

drinks 2578446 1280
Foto: Pixabay

Què és? Hem de remuntar-nos a l'època de Gran Gatsby o d'Al Capone per conèixer l'origen d'aquests bars. Als anys 20, als Estats Units es va prohibir la venda d'alcohol a causa de la Llei Seca. Al cap de poc temps van sorgir bars clandestins en els quals sí que es venia alcohol. La discreció era la seva màxima i per això els clients demanaven les seves begudes baixet, perquè ningú no s'assabentés. D'allà el nom, Speakeasy.

Un segle després, aquells bars clandestins, en llocs amagats, als quals es podia accedir amb contrasenya i en els quals podies ser arrestat per prendre't una copa, tornen a estar de moda, encara que amb algunes variacions. La principal i més important és que ja no són il·legals.

On són? Encara que en ocasions no sigui fàcil veure'ls, són a tot arreu. I cada vegada més. Continuen mantenint un halo de misteri. N'hi ha de cara al públic, encara que també els que continuen utilitzant una "tapadora" i el negoci principal està amagat rere una façana que poc ens diu de l'existència d'un bar. Un bon exemple és Bobby's Free (Carrer de Pau Claris, 85), la façana del qual és la d'una antiga barberia. O el Speakeasy (no s'han pensat gaire el nom) que s'assembla a un antic magatzem (C/ d'Aribau, 162)

Qui pot anar? Doncs tothom qui vulgui gaudir d'un bon combinat en un ambient diferent i busqui un pla original. Ja no s'ha de conèixer una contrasenya o tenir contactes que sempre porten gavardina per entrar. O sí, n'hi ha que demanen contrasenya, però la publiquen cada dia en xarxes socials com a part del joc.

Aquells bars clandestins, en llocs amagats, als quals es podia accedir amb contrasenya i en els quals podies ser arrestat per prendre una copa, tornen a estar de moda

Què ofereixen? Si els traiem l'encant de l'amagatall i la morbositat de l'il·legal. Llavors què aporten nou? Que (en general) estan especialitzats en còctels de luxe, exclusius, diferents i elaborats pels millors en el seu camp. No podem oblidar que gràcies que l'alcohol que s'oferia en aquells bars clandestins era de contraban i, per tant, d'una qualitat pèssima, es va començar a barrejar per contrarestar aquest fort sabor, donant lloc a la cocteleria d'avui. Els nous bartenders reten amb les seves creacions un homenatge a aquells pioners.

També destaquen per la seva cuidada decoració. Alguns d'ells bé podrien ser l'escenari d'una pel·lícula de la seva època.

Per què no puc perdre-me'l? Per què són el nou lloc en el qual veure i deixar-se veure (amb discreció clar.) A més, solen treballar molt l'ambient i això ja aconsegueix que la teva nit sigui molt més especial. I sobretot perquè així hi podràs ficar cullerada en la pròxima conversa sobre els llocs més de moda la ciutat.