Si diumenge és festa de guardar, aquest diumenge 23 encara ho és més: per tal de gaudir de la festa democràtica d’unes eleccions, posem sobre la taula tres excel·lents propostes de restaurants de Barcelona que ofereixen els seus saborosos plats en format delivery. Sense complicacions, sense cuinar (si és que no ve de gust) i amb tot el gaudi assegurat per tenir un diumenge festiu en tota regla.

🔴 Eleccions Generals 2023, DIRECTE | Última hora dels col·legis electorals i del 23-J
 

Marta Garreta recomana… Al Grano

Com resa el seu propi nom, aquest delivery especialitzat en arrossos que porta la signatura de la xef Aziza El Bachiri, del restaurant Telefèric, va al rovell de l'ou: oferir una interessant varietat d'arrossos, des del tradicional senyoret (amb tot el marisc pelat), a un mar i muntanya de xai desossat, sobrassada de Mallorca i calamar o un vegetarià ben saborós, el d'albergínia fumada amb carxofes i cremós de burrata per gaudir-ne sense cuinar. Algrano Arroces presenta fins a 8 opcions en format individual o per a dues persones, ideal per a agafar-ne unes quantes i fer un autèntic festival arrossaire mantenint la cuina impol·luta! Si venen de gust alguns entrants per picar i obrir gana, Algrano Arroces proposa un trio de croquetes (pernil, gamba vermella i bolets) o un pop brasejat amb parmentier de patata i tòfona que faran les delícies de qui s'asseguin a taula.

El millor d'aquests arrossos no és el sabor, el seu arròs bomba del Delta de l'Ebre o l'alta qualitat dels seus ingredients, és la perfecta cocció del gra i un enginyós packaging on s'inclou la paellera, pensat perquè l'arròs arribi a casa amb el gra al seu punt: mai es passa, ja que l'embalatge acaba de fer l'arròs mentre viatja als domicilis. Qui visqui a prop de Plaça Letamendi o vulgui agafar-se un suculent arròs de camí de tornada a casa, pot fer comanda al Telefèric i passar-ho a recollir allà, amb un descompte que sempre s'agraeix. Un delivery en arrossos únic per la seva qualitat.

al grano arroz
Al Grano

📍 Plaza Doctor Letamendi 27

Víctor Recort recomana… Piel de Gallina

Quin peix s’hi dona, al Piel de Gallina? Cap ni un: és el pollastre fregit, el tants cops dissortat pollastre fregit, qui fa de fil conductor de la seva carta, amb una feliç transigència per l’street food de receptari internacional. Això últim, aterrat i amb les rodes lliscant damunt la pista, es tradueix, per exemple, en un taco de rosta amb salsa michelada. Aquests mossos—el taco de rosta, l’ensaladilla russa en panipuri, l’hamburguesa de pollastre— estan pensades per aquells a qui els agradi embrutar-se les mans per després llepar-se’n els dits.

Dins d’aquesta bacanal de la fusió, es podria pensar que, a Piel de Gallina, la cuina catalana s’arracona a la part més inhòspita de les golfes. Ans al contrari, un dels plats estrella del restaurant ens presenta sis peces de pollastre fregit on se’ns proposa un viatge gastronòmic arreu del món amb escala a Tennessee, Seül, Lima, Patagònia, Bangkok i, és clar, Valls. El tall de pollastre cruixent amb calçot fregit, romesco, avellana i julivert fregit és d’aquells que fan exhaurir els adjectius, i un dels galls de batalla que Piel de Gallina posa a competir als festivals quilòmetre zero nostrats. Què en voleu postres? El dònut de camió Tatín i la torrada de Santa Teresa amb mascarpone són una bestiesa. 

Taco torrezno
Piel de Gallina

📍 Carrer d'Aragó 237

Sònia Carmona recomana… Rooster&Bubbles

Marc Martínez, net del propietari el mític Kikiriki i inventor del pollastre a l'ast Joan Casas, és l'impulsor de Rooster & Bubbles. La proposta gastronòmica del local gira al voltant de la cocció a l'ast, però té una oferta que va molt més enllà del clàssic pollastre: el porc, el xai o la carabassa també es poden fer, i allà els fan molt bé, a l'ast (totes aquestes delícies es poden consumir en plat, en sandvitx o en amanida). Per regar-ho tot, com marca la tradició, la millor opció és el cava.

DSC06871 2
Rooster&Bubbles

📍 Pla de Palau 12