És la joia de la corona, la culminació del cim gastronòmic de Nadal. Una muntanya gens fàcil de superar, però alhora molt agradable. Canelons, escudella i carn d'olla, pollastre amb prunes i un llarg etcètera que finalitza amb el tortell de Reis. De varietats, n'hi ha moltes, tot i que sempre excel·leix l'original, l'autèntica recepta. Ara bé, les modificacions sempre aporten gustos i sabors nous, tocs originals i descobriments únics que enriqueixen els paladars i poden acontentar tots els presents a la taula. A continuació, repassem la recepta primària, però també les alternatives delicioses.

La recepta de tortell de Reis més fàcil del món

Al cap i a la fi, l'original és la que sempre s'ha elaborat a les cuines i, per tant, la que ha esdevingut la més còmoda i fàcil del món per menjar el dia 6 de gener. L'autèntic tortell de reis és el que mana el Gremi de Pastissers. Per fer el tortell de reis, el dia abans s'ha de preparar el massapà de reis, que gairebé és més important que el mateix tortell. El massapà de reis no és massapà blanc. Més avall veurem per què. És interessant que aquest massapà reposi durant 24 hores perquè la humitat de la nevera fongui una mica el sucre gra i es barregin bé els gustos. Però si el fas el mateix dia tampoc passa res. Veuràs que és possible reutilitzar la fruita confitada d'un torró de fruita, així com el mateix massapà... uns polvorons i restes d'altres dolços.

👑 Recepta de tortell de Reis
 

Tortell de nata

I comencem amb les suculentes variants. El tortell de nata és allò que no falla mai. Quants se'n venen cada diumenge? Molts. I és que la senzilla combinació de la pasta de full amb nata, és d'aquelles cosetes ben trobades. Per cert, la massa del tortell s'ha d'estirar longitudinalment i ajuntar les puntes fent una rotllana. Ho diem perquè molta gent agafa una planxa de pasta de full rodona, en retalla la part central i obtenen una rotllana perfecta de pasta de full. Així no es fa un tortell. D'aquesta manera tan homogènia el tortell de full us quedarà absurd, gens atractiu a la vista. Un bon tortell de pasta de full ha de quedar boterut, però amb criteri, és clar. Mira el procés d'elaboració i ho entendràs millor.

👑 Recepta de tortell de nata
 

Tortell de massapà

La segona alternativa és el tortell de massapà. No confondre amb el tortell de Reis que té molta similitud amb aquest. El massapà no és el mateix i el brioix de reis tampoc, ja que incorpora una mica de licor estomacal. 250 grams brioix, 100 grams de massapà blanc, 1 ou batut, sucre bolat (opcional) i sucre llustre. Amb aquests ingredients ja ho tindràs tot llest per consultar-ne la preparació.

👑 Recepta de tortell de massapà
 

Tortell de crema

Aquest tortell de crema és un clàssic entre clàssics a totes les pastisseries. Unes postres d'aquelles que fan cap de setmana, com ho poden ser també les lioneses o els braços de gitano. Veuràs com, si tens la crema pastissera feta, fer un tortell d'aquests i servir-lo a taula és qüestió de mitja horeta. No cal dir que engreixa, però sempre el pots fer amb crema pastissera sense sucre. T'aconsellem fer la crema el dia abans i reservar-la a la nevera.

👑 Recepta de tortell de crema
 

Tortell de cabell d'àngel

I, per últim, una variant excelsa. Què podríem dir d'aquest tortell tan bo? D'aquelles combinacions bones, bones per naturalesa: full, cabell d'àngel pinyons. No falla mai. Veurem com fer un tortell d'una forma ràpida i efectiva, considerant que ja tenim el full i el cabell d'àngel fets o comprats. És un producte amb molta demanda a les pastisseries. Aquest tortell té molt bona conservació, només l'has de cobrir amb un drap i t'aguantarà dos o tres dies en bones condicions.

👑 Recepta de tortell de cabell d'àngel
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!