Què podria dir d'aquest tortell tan bo. D'aquelles combinacions bones bones per naturalesa: full + cabell d'àngel + pinyons. No falla mai. Veurem com fer un tortell d'una forma ràpida i efectiva, considerant que ja tenim el full i el cabell d'àngel fets o comprats. A la pastisseria en fèiem tots els diumenges i entre aquest, el de nata i el de crema... es concentraven totes les vendes de tortells. És un producte amb molta demanda a les pastisseries.

Aquest tortell té molt bona conservació, només l'heu de cobrir amb un drap i us aguantarà dos o tres dies en bones condicions. Us recomano visites les receptes dels tortells: "Tortell de massapà" i el "Tortell de reis"

 

Ingredients

2 tires de massa de full 

300gr. cabell d'àngel

50gr. pinyons

sucre

1 ou batut

sucre llustre (en pols)

 

Variants:
Moltes vegades s'acostuma a posar una tira de crema pastissera al costat del farciment de cabell.

Preparació
1.
tortell cabell dangel pas1

Com sempre us recomano, fer el full a casa no és trivial... i el resultat no dista tant del full que podem comprar. Utilitzarem la massa de full de La Sirena, ja que la seva disposició en làmines gruixudes i quadrades en permet estirar la pasta al nostre gust.

2.
tortell cabell dangel pas2

Utilitzaré un parell de làmines que enganxarem muntant-les amb una mica d'aigua i dedicació.

3.
tortell cabell dangel pas3

Un cop enganxades, les estirarem longitudinalment...

4.
tortell cabell dangel pas4

Fins que quedi una capa més o menys fina. El gruix vindria a ser com el d'una caixa de cartró de sabates.

5.
tortell cabell dangel pas5

Retalleu les imperfeccions laterals, si en té.

6.
tortell cabell dangel pas6

Tema cabell d'àngel, també el podeu fer a casa, però si no voleu... a qualsevol pastisseria de confiança us en vendran una mica. Amb 300gr. ja feu.

7.
tortell cabell dangel pas7

Poseu-ne una bona quantitat a la part superior.

8.
tortell cabell dangel pas8

Ara prepareu un got d'aigua i un pinzell.

9.
tortell cabell dangel pas9

Pinteu la part lateral del full amb aigua...

10.
tortell cabell dangel pas10

... l'emboliquem...

11.
tortell cabell dangel pas11

... i l'aigua segellarà la pasta de full. Li donarem una volta addicional.

12.
tortell cabell dangel pas12
13.
tortell cabell dangel pas14

Ara, ja el podem posar sobre una safata pel forn.

14.
tortell cabell dangel pas15

Veureu com, a l'arrodonir el tortell, els talls laterals s'obren i li donen una presentació més atractiva al tortell.

15.
tortell cabell dangel pas16

Ara preparem un ou batut amb un pinzell.

16.
tortell cabell dangel pas17

Pinteu generosament el tortell.

17.
tortell cabell dangel pas18

Poseu pinyons... sense por.

18.
tortell cabell dangel pas19

I finalment, sucre gra per sobre, com quan fem una coca.

19.
tortell cabell dangel pas20

Ja el tenim apunt. Escalfem el forn a 180-190 graus...

20.
tortell cabell dangel pas21

... i l'enfornem... durant uns 20-25 minuts.

21.
tortell cabell dangel pas22

Vigileu-lo no es cremi.

22.
tortell cabell dangel pas23

Ja és ben cuit. Deixeu-lo refredar. Com veureu, no he utilitzat paper cuisson per què no en tenia, però ho recomano.

23.
tortell cabell dangel pas24

Per acabar, només hem de tirar una mica de sucre llustre ("glas").

24.
tortell cabell dangel pas25

Xulo, eh?

25.
tortell cabell dangel pas26

I ja tenim fet el nostre tortellet, fàcil i ràpid.

26.
tortell cabell dangel pas27

Cruixent i d'agradable aroma. Penseu que aquest tortell tapat amb un drap us aguantarà dos i tres dies en bones condicions.

27.
tortell cabell dangel pas28

Sempre ve de gust un tall d'aquest tortell. El podeu acompanyar d'un vi dolç o un vi de gel.

28.
tortell cabell dangel pas29

Bon profit!