El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.
4 restaurants del Gironès que has de conèixer
El Gironès és el bressol de l'alta gastronomia a Catalunya. Amb El Celler de Can Roca com a punta de llança, el Gironès és una comarca plena de bona cuina. Però no només alta gastronomia, sinó que també hi trobem restaurants de tota la vida amb una cuina clàssica i tradicional excel·lent. Aprofita el cap de setmana i visita algun d'aquests meravellosos restaurants del nord-est del país.
Cipresaia - Girona
Al nou Cipresaia s’hi troba cuina catalana i francesa, cuina de temporada i de mercat, humil, de qualitat i acompanyada d’una selecció de vins meditada i curosa. A l’equip de sala, juntament amb en Xavier, també hi trobem l’Alba Calvet, excel·lent amfitriona, atenta i enèrgica que fa sentir-te com a casa. Junts, formen un equip tremend que, amb esforç i una cuina d’alta qualitat, els ha portat a aparèixer a la prestigiosa Guia Michelin.
Casa Urreta - Girona
Més que provar sort, si obres les portes del restaurant Casa Urreta la sort està assegurada. Rere aquest nom, que prové dels orígens familiars del xef Jordi Gallego Urreta, el seu avi amb els seus pares li van posar Jordi i la generació actual aposta per Urreta “per agrair tot el seu suport i homenatjar els qui li han ensenyat a seguir les seves metes i no rendir-se mai”.
SinoFos - Girona
Blanes, que és conegut com el Portal de la Costa Brava, compta amb dos orgulls connectats. Just al principi de l'espigó, on l'accés a la petita platja de la punta de Santa Anna, s'hi troba un banc de pedra, encarant la mirada cap al mar de qui s'hi asseu. Té un nom, "el banc del Si No Fos", i és tota una institució pels blanencs que, amb un particular sentit de l'humor, reten així homenatge a la seva gent gran. I ho explica un altre dels orgulls del poble (amb el permís de la Raquel Blasco i en Marc Santamaria, dos xefs que porten Blanes al cor), en Marc Ramos, xef del restaurant Sinofos, a Girona: tots a Blanes coneixem aquest banc, anomenat així perquè els avis i àvies hi tenen el punt de trobada i xerren, amb la broma que sovint es lamenten que si no fos per això o allò, haurien fet o viscut més.
Dit i fet - Girona
Al restaurant Dit i Fet el protagonista és el producte que ofereix l'entorn, cuidant el més mínim detall cada elaboració, aplicant tècniques i idees actuals als plats de sempre. Liderat per Adrià Edo als fogons i Júlia Trota a sala, formen un equip apassionat per la gastronomia, on cada peça del trencaclosques és clau per brindar una experiència culinària excepcional a cada un dels comensals.