Comprar-la o fer-la a casa? Si no tens clar del tot el fet d'anar a comprar la mona de Pasqua per al teu fillol o fillola perquè prefereixes donar-li un toc més personal i afectuós i que pugui valorar l'esforç del seu padrí a l'hora de passar-s'hi hores entre fogons elaborant la mona, des de La Gourmeteria et volem ajudar. És per aquest motiu que t'acostem 5 mones de Pasqua boníssimes amb les seves receptes: ingredients i pas a pas detallat perquè no et perdis i puguis ser un autèntic padrí casolà aquesta Setmana Santa 2024.

Mona de Pasqua: com fer-la a casa amb 5 receptes fàcils

Mona de Pasqua: trufa

Aquesta vegada veurem com fer una mona de trufa cuita o trufa fosca. No és complicada de fer, només hauràs de ser previsor i preparar alguna coseta el dia abans. Aquesta és una mona que agrada especialment. El farciment pot ser de qualsevol melmelada que t'agradi: de crema cremada o, fins i tot, de la mateixa trufa cuita. Per cert, se li diu trufa cuita o fosca per diferenciar-la de la trufa clara que es fa muntant nata. Si no et vols complicar la vida, et recomanem fer el pastís i comprar la figura de xocolata que, al cap i a la fi, només cal un motlle per fer-la. Som-hi i bona Pasqua!

🍴 Recepta de mona de Pasqua: trufa
 

Mona de nata amb maduixes i trufa clara

No és difícil de fer, només cal una certa organització. Pensa que aquesta mona és de nata i trufa, i la pots fer dies abans, guardar-la al congelador i treure el dia de la mona sense problemes. Això sí: el dia abans de fer-la, hauràs de preparar altres receptes, com el pa de pessic, la trufa clara per muntar i l'almívar per banyar el pastís. L'endemà, amb tot plegat, ja podràs muntar la mona. Per cert, pensa que no hi ha cap definició concreta sobre com ha de ser una mona. Qualsevol pastís decorat per a l'ocasió serà vàlid. Aquesta mona de nata de maduixes i trufa clara és una gran opció, més fàcil de fer que d'altres i superbona.

🍴 Recepta de mona de nata amb maduixes i trufa clara
 

Mona de Pasqua clàssica

La tercera mona a la llista és la de Pasqua clàssica amb fruita confitada. Com veuràs, t'ensenyem dues maneres d'acabar-la: la primera amb ametlla filada torrada i fruita confitada, i la segona amb crocant i decoració de xocolata. Has de tenir en compte que els ingredients per elaborar una mona són, alhora, altres receptes que s'han de fer prèviament. Per tant, hauràs de ser previsor, ja que necessitaràs un parell de dies per fer-la.

🍴 Recepta de mona de Pasqua clàssica
 

Mona de Pasqua de mantega de dos colors (fosca sobre clara)

Aquest és un dels pastissos més saborosos que pots arribar a tastar. El poder de seducció gastronòmic que té una sara és comparable al del Sacher. La mantega pastissera amb l'ametlla filada torrada conformen un duet excepcional dins el món de la rebosteria. L'elaboració pas a pas d'aquest pastís que, com ja saps d'altres pastissos, requereix uns ingredients que són, en si mateix, altres receptes i que et recomanem fer el dia anterior. Parlem del pa de pessic, de l'almívar i de la mantega pastissera.

🍴 Recepta de mona de Pasqua de mantega de dos colors (fosca sobre clara)
 

Mona de Pasqua de trufa amb dos farciments i glacejat de xocolata

Finalment, també hi ha l'opció d'una mona de trufa amb dos farciments i glacejat de xocolata per sobre. Com sempre, hauràs de ser previsor i preparar el dia abans el pa de pessicla trufa cuita i el sucre bany o almívar. Tot necessitarà reposar. Per tant, llegeix aquestes receptes prèviament. Aquí és on tens tota la feina, ja que muntar el pastís és qüestió de 30 minuts. En la decoració final no hi poden faltar les figuretes de xocolata, les plomes o els ninos per als fillols.

🍴 Recepta de mona de Pasqua de trufa amb dos farciments i glacejat de xocolata
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!