M'alegra presentar-vos aquest pastís. I sabeu per què?... perquè aquest és un dels pastissos més saborosos que podeu arribar a tastar. El poder de seducció gastronòmic que té una sara és comparable al del Sacher. La mantega pastissera amb l'ametlla filada torrada conformen un duet excepcional dins el món de la rebosteria. Em complau presentar-vos l'elaboració pas a pas d'aquest pastís que, com ja sabeu d'altres pastissos, requereix uns ingredients que són, en si mateix, altres receptes i que us recomano feu el dia anterior. Parlo del pa de pessic, de l'almívar i de la mantega pastissera. Visiteu aquestes receptes abans de continuar.

Per la resta, podeu farcir-lo del que més us agradi, però jo trobo que la melmelada de préssec li va extraordinàriament bé. En el fons, aquest pastís no deixa de ser una mona de Pasqua tipus Sara. Les mones de mantega es decoren amb mantega de dos colors. La fosca es fa afegint-hi una mica de cobertura de xocolata negra desfeta. Espero que us agradi.

Ingredients

1 pa de pessic

1 pot de melmelada de préssec

sucre bany (80% almíbar + 20% conyac)

mantega pastissera

cobertura de xocolata negra

ametlla filada torrada

Variants:

Podeu farcir-lo amb la mateixa mantega o canviant-li el color

Si no teniu ametlla filada torrada podeu decorar-lo amb crocant

Podeu banyar-lo amb llet si no voleu tantes calories

Preparació
1.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas1

Un cop fet el pa de pessic, repeleu la part més fosca de sobre i dels laterals.

2.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas2

Per poder treballar i traslladar el pastís és molt recomanable fer servir una base plana, de plàstic o metall de la mateixa mida (o una mica inferior) al motlle emprat per fer el pa de pessic.

3.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas3

D'aquesta manera sempre treballareu el pastís sobre una base sòlida. Talleu el pa de pessic per la meitat horitzontalment.

4.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas4

Com sempre, comenceu per preparar el sucre bany: 80% almíbar i 20% de conyac.

5.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas5

Banyeu la capa inferior del pa de pessic, sense por, que quedi ben banyat.

6.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas6

A continuació escampeu una bona quantitat de melmelada de préssec i cobriu-ho amb la capa superior del pa de pessic. Torneu-ho a banyar amb sucre bany.

7.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas7

D'altra banda, tempereu una mica la mantega de pastisseria al foc fins que tingui una textura untable.

8.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas8

Apliqueu una bona quantitat al pastís i...

9.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas9

cobriu també els laterals.

10.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas10

Si voleu, podeu fer servir una pinta de plàstic per a donar un aspecte més professional a l'acabat.

11.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas11

Genial.

12.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas12

Seguidament, aplicarem sobre el lateral del pastís ametlla filada torrada. 

13.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas13

Molt bé.

14.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas14

Prepareu un cartró amb blonda de la mida del pastís.

15.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas15

Amb l'ajuda d'una paletina, traslladeu el pastís de la base metàl·lica fins al cartró amb blonda.

16.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas16

Ja queda poc.

17.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas17

Ompliu amb mantega pastissera una mànega amb un cornet arrissat.

18.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas18
19.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas19

Reserveu una mica de mantega pastissera per fer la mantega fosca i aconseguir un pastís de dos colors.

20.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas20

Escalfeu la cobertura de xocolata al bany maria fins que estigui ben fosa.

21.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas21

Poseu dues o tres cullerades de cobertura a la mantega i remeneu-la.

22.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas22

Busqueu el color que més us agradi.

23.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas23

Ompliu una nova mànega pastissera amb un cornet llis i acabeu de decorar el pastís.

24.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas24

Finalment, i si toca, podeu escriure el pastís.

 

25.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas25

Ja el tenim pràcticament acabat.

26.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas26

Si voleu, per rematar-ho del tot, hi podeu posar unes cireres confitades.

27.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas27

I ja el podeu reservar a la nevera fins el moment de presentar-lo a taula. Quatre plomes i un pollet i ja teniu la mona feta.

28.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas28

Tant al decorar com a l'escriure un pastís, procureu sempre deixar una mica d'espai per a les espelmes.

29.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas29

Felicitats!

30.
mona pasqua mantega dos colors fosca sobre clara pas30

Bon profit!