El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Raviolis de gamba i salsa de soja

Hi ha receptes tan senzilles que són irresistibles per dues raons: per com són de bones, i per com de ràpid poder gaudir-les des que ens hi posem fins que ens entaulem. Els raviolis de gamba i salsa de soja n'és una, i els raviolis que fan al restaurant Ca l'Amador de Josa de Cadí és dels millors que tastareu mai. Pasta wonton, 7 gambes, rovell de l'ou, soja, formatge ratllat, pebre i olivada és tot el que necessitaràs per elaborar aquest increïble plat de cap de setmana.

😋 Recepta de raviolis de gamba i salsa de soja
 

Peus de porc a la planxa amb compota de poma i un didalet de poma liquada

Un plat variat amb elements d'aquí i d'allà, però que conté l'essència del Berguedà i de l'Alt Urgell amb el toc de les pomes petites de muntanya, un producte clàssic de les zones verdes d'aquest paisatge. Així ens presenta el xef Diego Alías, la recepta de dissabte. E tracta d'uns peus de porc fets a la planxa amb compota de poma i un didalet de poma liquada. I, tot i que potser no ho semblarà, no és un plat gens laboriós de cuinar. Tot el contrari, deixes quatre coses preparades a la nevera i amb pocs minuts de davantal podràs emplatar un resultat atractiu per als paladars més notables del país!

🍴 Recepta de peus de porc a la planxa amb compota de poma i un didalet de poma liquada
 

Menú de diumenge

Aperitiu de figues amb formatge, anxoves i pernil ibèric

Sembrar, recollir, emplatar i enamorar els teus convidats. La figuera és un arbre robust, fort, però, reconeguem-ho, una mica emprenyador. Les arrels poden ocasionar destrosses, alhora que els fruits, en aquest cas, les figues, poden ocasionar meravelles gastronòmiques i sorprendre aquells més desconfiats. Per a aquest diumenge un plat senzill i ràpid de cuinar per elaborar en aquelles jornades en les quals les presses se'ns han apoderat i no sabem què fer. La solució, molts cops, pot ser mirar al jardí i collir quatre figues i deixar anar la creativitat.

😋 Recepta d'aperitiu de figues amb formatge, anxoves i pernil ibèric
 

Cep confitat a la planxa amb un sashimi de vieires

"Si tens la sort i l'oportunitat de cuinar aquest plat, al·lucinaràs mandonguilles". Així ens presenta el xef Diego Alías la recepta per cloure el cap de setmana. Es tracta d'un cep confitat a la planxa amb un sashimi de vieires. Sí, és un plat més complicat de cuinar, però que els nostres paladars ho agrairan amb molta dolçor. Tot i que a priori pot semblar molt car i econòmicament selecte, és una recepta que ofereix múltiples variants. El sashimi de vieires es pot convertir en un sashimi de salmó, gamba o cansalada.

🍴 Recepta de cep confitat a la planxa amb un sashimi de vieires
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!