Fer-se el tupper és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

Els menús setmanals de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tupper de dilluns a divendres:

Dilluns: Pop amb romesco

Comencem la setmana presumint de tàper. D'un plat senzillet, però molt bo. I és que l'elaboració d'aquesta recepta és totalment recomanable. Una combinació molt ben trobada. Per garantir un excel·lent resultat, recomanem la lectura prèvia del consell de la cocció del pop, que ens permetrà presentar el pop en el seu punt òptim de cocció. Pots fer aquest plat amb tentacles de pop ja cuits, de venda en peixateries, però coure el pop a casa sempre ens permetrà deixar-lo al nostre gust. També proposem passar per la recepta de la salsa romesco que, de nou, també pots optar per comprar-la ja feta o no. Si t'agrada el pop, aquesta recepta t'apassionarà!

🐙 Recepta de pop amb romesco
 

Dimarts: Saltat de llonganisseta amb mongetes

Dimarts és un dia per a una recepta molt fàcil de cuinar i amb un gran resultat. És important trobar llonganissa o botifarra de bona qualitat. El toc de coriandre li aportarà un gust i un aroma molt especials al plat, així que et recomanem no obviar-lo. Som-hi!

😋 Recepta de saltat de llonganisseta amb mongetes
 

Dimecres: Espaguetis amb rovellons i tomàquet sec

Una nova recepta que combina pasta amb rovellons frescos. Pots fer servir altres bolets i altre tipus de pasta, però és important utilitzar tomàquets secs i conservats en oli, ja que aquest serà l'ingredient que més caracteritzi el plat, pel seu gust intens i peculiar. La seva elaboració no és gens complicada. Clar, és molt fàcil dir-ho, oi? Si et ve de gust, el sofregit, que farem amb trossets de rovelló el pots triturar i convertir en una crema afegint-hi una mica de brou o crema de llet, i d'aquesta manera podràs oferir un acabat més sofisticat.

🍝 Recepta d'espaguetis amb rovellons i tomàquet sec
 

Dijous: Morralet i sepionets en la seva tinta

Bàsicament, són igual que els popets, però tenen dues "ales" molt curioses i de gust són una mica més suaus que el pop. Tota una delícia, vaja. El morralet és una espècie de cefalòpode comestible natiu del nord-est de l'Atlàntic i del Mediterrani incloent l'estret de Sicília, el mar Egeu, l'Adriàtic, Màrmara i Mar de Llevant. En el nord-est de l'Atlàntic s'estén des del mar del Nord fins al Senegal. Són de color marró, però poden canviar el color a voluntat. Tenen el cos molt semblant a una sèpia petita, però aplanat i sense una cresta que els envolta, sinó unes expansions en forma d'orelleta que els ajuda a desplaçar-se. Són carnívors, mengen petits peixos i crustacis. No passen per l'estat de larva. Total, que hem decidit barrejar els sepionets amb el morralet, i ha resultat un plat extraordinari i facilíssim de fer. Serveix-lo a tall de tapa i triomfaràs.

🦑 Recepta de morralet i sepionets en la seva tinta
 

Divendres: Mongetes a l'estil pobre

De nou, un plat senzill i tradicional de casa nostra. Només hauràs de molestar-te en tenir a punt el bacallà dessalat. La seva elaboració és força bàsica, un d'aquells plats que recomanem fer a tots aquells que s'inicien a la cuina. Respecte a la salseta, és suficient amb el sofregit i la mateixa aigua que deixa anar el bacallà, però si t'agrada més sucós, pots afegir-hi una mica de brou de cocció de les mongetes, brou de peix o, directament, una mica d'aigua calenta. Que vagi de gust!

🍽️ Recepta de mongetes a l'estil pobre
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!