Doncs no no, no coneixia el "morralet". Resulta que he vist unes sepiones molt petites a la peixateria... i entre mig, estaven barrejades amb un altre espècie molt curiosa. Bàsicament son igual que els popets... però tenen dues "ales" molt curioses... i de gust són una mica més suaus que el pop... tota una del·lícia, vaja. Segons la vikipèdia, el morralet (Sepiola rondeleti) és una espècie de cefalòpode comestible natiu del nord-est de l'Atlàntic i del Mediterrani incloent l'estret de Sicília, el mar Egeu, l'Adriàtic, Màrmara i Mar de Llevant. En el nord-est de l'Atlàntic s'estén des del mar del Nord fins Senegal.

Són de color marró però poden canviar el color a voluntat. Tenen el cos molt semblant a una sèpia petita però aplanat i sense una cresta que els envolta sinó unes expansions en forma d'orelleta que els ajuda a desplaçar-se. El mant del cos de les femelles fa fins a 60 mm mentre se sap que hi ha mascles que no passen de 25 mm. Són carnívors, mengen petits peixos i crustacis. No passen per l'estat de larva.

Total, que jo ho he fet tot barrejat, les sepiones amb el morralet... i ha resultat un plat extraordinari i facilíssim de fer. Serviu-lo a mode de tapa i triomfareu. Us recomano molt aquest plat.

Ingredients

400gr de sepiones petites i morralet (tot junt)  

2 alls

oli d'oliva

sal  

julivert picat

  

Variants:  

- Hi podeu afegir un bitxo picadet  

- Podeu afegir vi i fer una reducció

Preparació
1.

Com podeu veure, ho he comprat tot barrejat. Ho netejarem amb aigua i ja està.

2.

Aquest és el morralet. És curiós l'animalet, eh?... amb aquestes ales!

3.

I aquesta és la sepiona.

4.

Segons el peixater... el "morralet" és una trampa. M'explicaré. Sembla ser que quan compren una caixa de sepiona petita (que va molt cara) et posen a la part d'abaix una bona quantitat de "morralet" que, tot i ser molt bo, és força més barat que la sepiona... i per aquí ve la "timada". Una curiositat, vaja. No pagueu més de 15eu el quilo pel "morralet".

5.

Escalfeu una mica d'oli en una paella.

6.

Tireu el morralet i les sepiones prèviament rentats amb abundant aigua, però sense netejar ni treure res de res.

7.

Saleu-los una mica.

8.

Veureu com de seguida canvien de color. Penseu que tant petitets no cal fer-los gaire... quedaran super tovets.

9.

Piqueu una mica de julivert i uns tallets d'all.

10.

Al principi aniran deixant tota l'aigua que tenen...

11.

Quan canviï el soroll... veureu com l'aigua s'ha consumit... i es comencen a torrar. Afegiu l'all i torreu-lo una mica. Remeneu-lo una mica i veureu com la tinta de les sepiones van canviant de color el plat.

12.

Podeu afegir l'all picat. Que això ja ho tenim fet.

13.

I res, serviu-lo calentet.

14.

És un producte exquisit de gust, i ja veieu que pràcticament no necessita res més.

15.

Umm... quin coloret, quina olor... i quin gustet. I suqueu pa a la salseta, si us plau!

16.

Bon Profit!