Doncs no no, no coneixia el "morralet". Resulta que he vist unes sepiones molt petites a la peixateria... i entre mig, estaven barrejades amb un altre espècie molt curiosa. Bàsicament son igual que els popets... però tenen dues "ales" molt curioses... i de gust són una mica més suaus que el pop... tota una del·lícia, vaja. Segons la vikipèdia, el morralet (Sepiola rondeleti) és una espècie de cefalòpode comestible natiu del nord-est de l'Atlàntic i del Mediterrani incloent l'estret de Sicília, el mar Egeu, l'Adriàtic, Màrmara i Mar de Llevant. En el nord-est de l'Atlàntic s'estén des del mar del Nord fins Senegal.

Són de color marró però poden canviar el color a voluntat. Tenen el cos molt semblant a una sèpia petita però aplanat i sense una cresta que els envolta sinó unes expansions en forma d'orelleta que els ajuda a desplaçar-se. El mant del cos de les femelles fa fins a 60 mm mentre se sap que hi ha mascles que no passen de 25 mm. Són carnívors, mengen petits peixos i crustacis. No passen per l'estat de larva.

Total, que jo ho he fet tot barrejat, les sepiones amb el morralet... i ha resultat un plat extraordinari i facilíssim de fer. Serviu-lo a mode de tapa i triomfareu. Us recomano molt aquest plat.

Ingredients

400gr de sepiones petites i morralet (tot junt)  

2 alls

oli d'oliva

sal  

julivert picat

  

Variants:  

- Hi podeu afegir un bitxo picadet  

- Podeu afegir vi i fer una reducció

Preparació
1.
morralet sepiones seva tinta pas1

Com podeu veure, ho he comprat tot barrejat. Ho netejarem amb aigua i ja està.

2.
morralet sepiones seva tinta pas3

Aquest és el morralet. És curiós l'animalet, eh?... amb aquestes ales!

3.
morralet sepiones seva tinta pas4

I aquesta és la sepiona.

4.
morralet sepiones seva tinta pas5

Segons el peixater... el "morralet" és una trampa. M'explicaré. Sembla ser que quan compren una caixa de sepiona petita (que va molt cara) et posen a la part d'abaix una bona quantitat de "morralet" que, tot i ser molt bo, és força més barat que la sepiona... i per aquí ve la "timada". Una curiositat, vaja. No pagueu més de 15eu el quilo pel "morralet".

5.
morralet sepiones seva tinta pas6

Escalfeu una mica d'oli en una paella.

6.
morralet sepiones seva tinta pas7

Tireu el morralet i les sepiones prèviament rentats amb abundant aigua, però sense netejar ni treure res de res.

7.
morralet sepiones seva tinta pas8

Saleu-los una mica.

8.
morralet sepiones seva tinta pas9

Veureu com de seguida canvien de color. Penseu que tant petitets no cal fer-los gaire... quedaran super tovets.

9.
morralet sepiones seva tinta pas10

Piqueu una mica de julivert i uns tallets d'all.

10.
morralet sepiones seva tinta pas11

Al principi aniran deixant tota l'aigua que tenen...

11.
morralet sepiones seva tinta pas12

Quan canviï el soroll... veureu com l'aigua s'ha consumit... i es comencen a torrar. Afegiu l'all i torreu-lo una mica. Remeneu-lo una mica i veureu com la tinta de les sepiones van canviant de color el plat.

12.
morralet sepiones seva tinta pas13

Podeu afegir l'all picat. Que això ja ho tenim fet.

13.
morralet sepiones seva tinta pas14

I res, serviu-lo calentet.

14.
morralet sepiones seva tinta pas15

És un producte exquisit de gust, i ja veieu que pràcticament no necessita res més.

15.
morralet sepiones seva tinta pas16

Umm... quin coloret, quina olor... i quin gustet. I suqueu pa a la salseta, si us plau!

16.

Bon Profit!