Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Fideus amb salsitxa axoriçada

Un bon exemple de reaprofitament d'allò que tenim a la nevera. A falta de costella de porc, unes salsitxes axoriçades li faran un gir radical al sabor dels fideus tradicionals. Una recepta molt fàcil de fer, ideal pels qui comencen a gaudir de la cuina. Per cert, aquestes salsitxes són molt especials. Les comprem al mercat municipal i les porten directament de Màlaga, bona terra aquella. Estan entre les salsitxes de porc i la xistorra, amb un gust molt peculiar. Som-hi!

🍝 Recepta de fideus amb salsitxa axoriçada
 

Dimarts: Pintxo de llom cuit amb llet i ametlles, pernil planxat i mostassa dolça

Per a dimarts, un pintxo que és extraordinari. Una troballa que pot ser casual i acaba convertint-se en un descobriment deliciós. Esperem que t'agradi!

🍖 Recepta de pintxo de llom cuit amb llet i ametlles, pernil planxat i mostassa dolça
 

Dimecres: Fusilli Lunghi amb xampinyons, xerris i bacó cruixent

T'agrada la pasta? El plat de dimecres resulta d'allò més econòmic pels ingredients que té, però això no li treu sabor. És com la pasta amb aglio e olio, absoluta elegància. Doncs hem triat aquest fusilli lunghi. Per què? Doncs per la diversió d'anar provant diferents tipus de pasta. És un món apassionant i curiós alhora, com un producte que està fet igual té sabors diferents pel simple fet de canviar-li de forma. Serà màgia? Un misteri. Alguna cosa passa amb la pasta. Som-hi! 

🍝 Recepta de fusilli Lunghi amb xampinyons, xerris i bacó cruixent
 

Dijous: Fideus amb pop i pèsols

Excel·lent plat. Hi ha receptes que a primer cop d'ull no semblen massa interessants o que a priori podem arribar a intuir el resultat pels ingredients que porta. Però quan ho tastes, t'adones que estaves totalment equivocat, que la cuina és, en certa manera, màgica i que el sabor final del plat és força diferent de l'imaginat. Això passa amb aquesta recepta. Un plat molt bo i molt recomanable. És important que utilitzis un bon brou de peix vermell, ja que es pot fer amb aigua, però no quedaria tan gustós.

🐙 Recepta de fideus amb pop i pèsols
 

Divendres: Ensalada russa

L'ensalada russa és tot un clàssic en la nostra dieta. No és un plat autòcton, però sí un plat que té el seu lloc reservat a la cuina catalana i espanyola. És una d'aquelles receptes, com la paella, que la fan diferent de tot arreu, oi que sí? De vegades et posen espàrrecs blancs, d'altres, ou filat, d'altres olives negres, croquetes, pernil dolç i xoriço... Fins i tot patates fregides! I no acabaríem mai d'afegir complements estrambòtics. L'ensalada russa és un plat una mica maltractat per tota la restauració en general, però en aquest cas, fem una combinació encertada d'ingredients que ressalten per acabar la setmana de la millor manera possible.

🥗 Recepta d'ensalada russa
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!