Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Espaguetis negres amb bacallà i gules

T'agrada la pasta? Doncs estàs de sort! Et presentem un plat altament recomanable. Fàcil d'elaborar i amb un resultat infal·lible. No pots deixar passar ni un minut més per tastar-lo! Uns espaguetis originals, allò que no estem acostumats a veure i que resulten una grandíssima opció per començar la setmana.

🍝 Recepta d'espaguetis negres amb bacallà i gules
 

Dimarts: Amanida Cèsar

Per a dimarts, un plat refrescant, saludable, saborós i molt fàcil de fer: l'amanida Cèsar. Una recepta que sempre pots personalitzar de la manera que més t'agradi i que a més de ser senzilla, et permet aprofitar ingredients que t'hagin sobrat d'altres preparacions. Una recepta que el xef Oscar Manresa ens ensenya a preparar de la millor manera perquè en puguis gaudir sempre que vulguis a casa.

🥗 Recepta d'amanida Cèsar
 

Dimecres: Rap a la gallega

Espectacular i molt recomanable! Així podem definir el plat de dimecres: mariner dels que recordaràs amb desig. Una recepta bàsica, amb pocs ingredients, però amb un resultat que et captivarà. No podràs més que salivar. Bon profit!

🐟 Recepta de rap a la gallega
 

Dijous: Espaguetis d'edamame amb pollastre

L'edamame és el nom d'una preparació culinària de les tavelles verdes de soia verda, bullides en aigua amb sal i servides senceres. Tot i ser originàries de la Xina, també són comunes al Japó, Taiwan, Hawaii i Corea. A Occident, aquest plat es troba amb freqüència en restaurants xinesos i japonesos. A la recepta de dijous, no només utilitzarem la 'mongeta' en conserva, sinó que els espaguetis també han estat elaborats amb edamame. Un plat bo i sa! Esperem que t'agradi.

🍝 Recepta d'espaguetis d'edamame amb pollastre
 

Divendres: Cigrons de Quaresma

Per acabar la setmana, et portem uns tradicionals cigrons de Quaresma, també conegut en castellà com garbanzos de vigilia o potaje de vigilia. Aquest potatge tradicionalment s'ha servit els divendres de Quaresma a Espanya. A causa de la prohibició religiosa de menjar carn en aquest període, aquest plat conté com a aportació proteica el bacallà en salaó i els cigrons. Es considera un dels plats més cuinats de la gastronomia de Setmana Santa. Trobaràs algunes versions diferents: amb picada o sense, amb sofregit o sense, amb pinyons i panses o sense, però tots ells comparteixen els cigrons, el bacallà i els espinacs com a ingredients principals, així com la incorporació de l'ou dur per decorar el plat, trinxat o sencer.

🍴 Recepta de cigrons de Quaresma
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!