T'agrada la pasta? Doncs avui estàs de sort! Et presento un plat altament recomanable. Fàcil d'elaborar i amb un resultat infal·lible. No pots deixar passar ni un minut més per tastar-lo! Com sempre, si no et dic el contrari, les receptes estan sempre pensades per a 4 persones.

Som-hi!

Ingredients

300 g espaguetis negres (tinta de sípia)

2-3 trossos de bacallà fresc sense espines ni pell

200 g de gulas

200 ml de nata per cuinar

4 gambes vermelles (1 per persona)

2 alls laminats

mantega

oli d'oliva

sal

Variants:

 - Pots obviar la gamba per a la decoració

- Pots afegir-hi formatge a la barreja

 

Preparació
1.
IMG 5944

Trobareu espaguetis negres al vostre supermercat de confiança. No tenen massa gust a sípia, però si que ens aportaran un toc més exòtic respecte dels clàssics espaguetis.

2.
IMG 5946

El que heu de fer primer és daurar molt bé el bacallà per totes dues bandes. 

3.
IMG 5951

Retireu la pell i les espines i deixeu que es torri bé fins que es faci una capa daurada cruixent, un dels secrets d'aquest plat.

4.
IMG 5954

Reserveu el bacallà i esmicoleu-lo una mica amb les mans.

5.
IMG 5956

Aquest plaques cruixents seràn la bomba!

6.
IMG 5967

Bulliu la pasta el temps que indiqui el fabricant, amb una mica de sal i una fulla de llorer si voleu. Hi ha qui enriqueix l'aigua amb una pastilla de brou.

7.
IMG 5949

Jo he volgut coronar el plat amb una gamba vermella, cosa que us recomano. 

8.
IMG 5959

Feu les gambes a la planxa amb una mica d'oli i sal i les reserveu.

9.
IMG 5963

Ara, desfeu un bon tros de mantega en una paella.

10.
IMG 5975

I daureu els alls laminats.

11.
IMG 5978

Seguidament, afegiu-hi les gules, que son volta i volta.

12.
IMG 5980

I de seguida, incorporeu-hi el bacallà.

13.
IMG 5983

Finalment, incorporeu la nata i rectifiqueu de sal. 

14.
IMG 5987

Al mateix temps, ja hi podeu incorporar els espaguetis escorreguts. Doneu-li un parell de voltes i apagueu el foc. Ja ho podeu servir.

15.
IMG 6002

Procureu posar una mica de pasta al mig i decorar el plat amb trossos de bacallà, coronant-lo amb la gamba i una mica d'oli i sal en escates.

Bon profit!