El ramen és un plat japonès de fideus que es considera una de les parts més important de la seva cultura culinària. Es tracta d'un bol de fideus servits en un caldo saborós, acompanyats generalment de diversos ingredients com carn (porc o pollastre), verdura, ou dur, algues i altres condiments. El ramen té les seves arrels en la cuina xinesa, però al llarg del temps s'ha desenvolupat i diversificat en diferents estils i varietats al Japó. Aquest divendres 25 d'agost se celebra el Dia Mundial del Ramen i des de La Gourmeteria et volem introduir en aquest món amb 5 restaurants per visitar i endinsar-te a la cultura 'gastro' asiàtica.

Dia Mundial del Ramen: un plat famós a tot el món

El ramen és molt popular al Japó i ha esdevingut un plat globalment reconegut. A més dels tipus tradicionals, han sorgit moltes variacions creatives i estils únics de ramen, que poden incorporar influències de diferents regions i cultures. Aquests plats són freqüentment consumits en restaurants de ramen especialitzats i són una part important de la gastronomia japonesa moderna.

dia mundial ramen unsplash
El 25 d'agost se celebra el Dia Mundial del Ramen / Foto: Unsplash

Els ingredients clau del ramen són els següents: els fideus, que són fets de farina i aigua, i poden tenir diverses formes i textures, com ara fideus amples, primes, arrissats o plans; el caldo, que és la base del sabor del ramen; ingredients addicionals: trossos de carn (sovint porc), verdura com ceba, brot de bambú, espàrrecs, bolets, i altres opcions com ou dur, alga nori i ceba verda picada; i, per últim, els condiments: Es poden afegir diverses salses i condiments per millorar el sabor del ramen, com ara salsa de soja, oli de sèsam, pasta de miso i pebre picant.

3 restaurants Ramen a Barcelona

1. Takumi Ramen Barcelona

El restaurant Takumi Ramen Barcelona és una molt bona opció per degustar per primera vegada els plats ramen. Aquesta és, òbviament, la seva especialitat, però no l'única. Crestes i postres en un restaurant informal de cuina japonesa amb decoració cridanera. Si busques un sabor autèntic més lleuger i no tan fort, el brou de ramen de pollastre seria l'elecció perfecta. Aquest brou està elaborat a base de carn i ossos de pollastre, cuinant-se a foc lent durant un curt període de temps. Després de bullir a foc lent el brou de pollastre, acabarà adquirint un exquisit i saborós gust. Aquest estil de brou tradicional és el més lleuger i el que la gent sol demanar amb més freqüència.

C/ de Balmes, 59

2. Ramen House

Diferents tipus de ramen, gyozes, bols d'arròs i fideus soba en un restaurant senzill. El restaurant Ramen House seria una altra opció encertada per descobrir per primer cop la cuina japonesa i els seus plats ramen, en un espai que es caracteritza per ser molt allargat i estret. Ara bé, que les aparences no t'enganyin, ja que és un lloc amb un servei increïble i un menjar de notable qualitat.

C/ de Villarroel, 23

3. Ramen Shifu

Viatja al Japó a través de les tavernes plenes d'imatges, llums de neó i càlides llanternes mentre gaudeixes del street food made in japan i una àmplia carta de ramen, amb opcions veganes i picants! El restaurant Ramen Shifu no només es troba a Barcelona, sinó que ha aconseguit estendre la seva gastronomia a Tarragona, Alacant, València, Madrid o Sevilla, entre altres ciutats.

C/ del Consell de Cent, 323