Jordi Vilà, xef dels restaurants AlKostat i Alkimia (amb 1 estrella Michelin) presenta un plat d'escudella per emportar. Una recepta tradicional de cuina catalana que es podrà trobar al costat del mercat de Sant Antoni a finals d'aquesta setmana. L''Escudella Street' és una alternativa al menjar ràpid de sempre i es podrà trobar en envasos individuals biodegradables per endur a la nova botiga 'Va de Cuina' del xef Vilà.

Escudella per emportar

Tothom coneix els fideus instantanis, el sushi empaquetat, el ramen per endur i els kebabs mixtos. Opcions de menjar ràpid per emportar que cada cop guanyen més terreny a Barcelona. Un terreny que, si queda en mans d'aquest tipus d'establiments, va en detriment dels restaurants de cuina tradicional catalana de tota la vida. I ja se sap que en aquesta vida toca adaptar-se, o morir. I el xef Jordi Vilà té molt clar de quin costat està. Perdre la nostra gastronomia és perdre la nostra identitat, i per evitar que el plat estrella de Nadal quedi en l'oblit, Vilà presenta l''Escudella Street', una ració d'escudella servida en un envàs individual biodegradable que es pot consumir al carrer.

Perdre la nostra gastronomia és perdre la nostra identitat, i per evitar que el plat estrella del Nadal quedi en l'oblit, Vilà presenta l''Escudella Street'

Cuina de mercat disponible arreu

L'Escudella Street' es podrà trobar a la nova botiga Va de Cuina del xef Vilà, a finals de la setmana vinent. Situada a tocar del mercat de Sant Antoni (Comte Borrell, 54), la botiga estarà al costat de grans referents gastronòmics de mercat a Barcelona, com el Bar Pinotxo, que va reobrir portes a Sant Antoni després de tancar el local de la Boqueria fa 8 mesos.

La recepta de l'escudella incorpora ingredients com pollastre, morro, botifarra negra, botifarra blanca, nap, col, pastanaga i, com no podia ser d'una altra manera, la tradicional pilota. Un plat que podria haver fet la teva àvia i que pots gaudir sense haver d'esperar al dinar de Nadal. Per un preu que no arriba als 13 €, la nova escudella per endur es presenta com una ferma candidata a desbancar els fideus instantanis, els kebabs i altres invents forans, per obrir camí a la cuina tradicional catalana, en un terreny, el del menjar ràpid, on encara té molt per demostrar. 

Una proposta pionera que podria obrir camí, en un futur pròxim, a altres plats catalans en aquest format. Arribarem a veure un fricandó, un bacallà amb samfaina o un xató per emportar? Si Vilà ho ha pogut fer amb l'escudella, de segur que abans del que ens pensem es podrà fer amb moltes altres receptes més. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!