Sofregit, cigrons, llagostins i cloïsses. I poc més. Amb aquests ingredients podeu elaborar un plat de festa extraordinari. No necessiteu ni fumet. Us puc garantir que us encantarà. La recomanació de sempre, això si: producte fresc. Tant els llagostins com les cloïsses han de ser de bona qualitat.
Convé menjar llegum, i fer menjar llegum als nostres fills, ja que parlem de proteina vegetal de qualitat, fibra, vitamines, antioxidants, poc greix, lliures de gluten, i com no, un producte molt econòmic i fàcil de trobar. Vaja, que les llegums són un superaliment. Aprofiteu-lo! Som-hi!
800 g cigrons cuits
16-18 llagostins frescos
16-18 cloïsses fresques
mig porro
una ceba trinxada
1/2 pebrot verd trinxat
4 o 5 grans d'all
aigua
oli d'oliva
una cullerada de pebre vermell
2 tomàquets madurs ratllats
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu fer el mateix guisat amb gambes
![cigrons cloisses llagostins pas1 cigrons cloisses llagostins pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/14/63/cigrons-cloisses-llagostins-pas1.jpeg)
Prepareu la verdura per fer el sofregit.
![cigrons cloisses llagostins pas2 cigrons cloisses llagostins pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/14/90/cigrons-cloisses-llagostins-pas2.jpeg)
Els cigrons els podeu coure vosaltres o comprar-los ja cuits.
![cigrons cloisses llagostins pas3 cigrons cloisses llagostins pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/15/17/cigrons-cloisses-llagostins-pas3.jpeg)
Renteu les cloïsses. Que siguin maques.
![cigrons cloisses llagostins pas4 cigrons cloisses llagostins pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/15/44/cigrons-cloisses-llagostins-pas4.jpeg)
Poseu les cloïsses en aigua i sal durant mitja hora, per purgar la sorra que puguin tenir. Les podeu tenir fora de la nevera aquest temps.
![cigrons cloisses llagostins pas5 cigrons cloisses llagostins pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/15/71/cigrons-cloisses-llagostins-pas5.jpeg)
Renteu els llagostins.
![cigrons cloisses llagostins pas6 cigrons cloisses llagostins pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/15/98/cigrons-cloisses-llagostins-pas6.jpeg)
Peleu els llagostins.
![cigrons cloisses llagostins pas7 cigrons cloisses llagostins pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/16/25/cigrons-cloisses-llagostins-pas7.jpeg)
Les pells i els caps les reserveu en una olla.
![cigrons cloisses llagostins pas8 cigrons cloisses llagostins pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/16/52/cigrons-cloisses-llagostins-pas8.jpeg)
A aquesta olla, afegiu-hi tres o quatre grans d'all tallats per la meitat, amb pell i tot.
![cigrons cloisses llagostins pas9 cigrons cloisses llagostins pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/16/79/cigrons-cloisses-llagostins-pas9.jpeg)
Cap a dins!
![cigrons cloisses llagostins pas10 cigrons cloisses llagostins pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/17/06/cigrons-cloisses-llagostins-pas10.jpeg)
Un raig d'oli i un polsim de sal.
![cigrons cloisses llagostins pas11 cigrons cloisses llagostins pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/17/33/cigrons-cloisses-llagostins-pas11.jpeg)
Daureu les pells i caps de llagostí fins que canviïn de color.
![cigrons cloisses llagostins pas12 cigrons cloisses llagostins pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/17/60/cigrons-cloisses-llagostins-pas12.jpeg)
A continuació, afegiu-hi l'aigua. Aproximadament un litre i mig, i ho saleu lleugerament.
![cigrons cloisses llagostins pas13 cigrons cloisses llagostins pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/17/87/cigrons-cloisses-llagostins-pas13.jpeg)
Deixeu-ho bullir durant uns 20 minuts, i després apagueu el foc.
![cigrons cloisses llagostins pas14 cigrons cloisses llagostins pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/18/14/cigrons-cloisses-llagostins-pas14.jpeg)
Ara, prepareu el sofregit. Netegeu i trinxeu el porro.
![cigrons cloisses llagostins pas15 cigrons cloisses llagostins pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/18/41/cigrons-cloisses-llagostins-pas15.jpeg)
Feu el mateix amb el pebrot, la ceba i un parell de grans d'all tallats a làmines.
![cigrons cloisses llagostins pas16 cigrons cloisses llagostins pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/19/10/cigrons-cloisses-llagostins-pas16.jpeg)
Ratlleu els tomàquets.
![cigrons cloisses llagostins pas17 cigrons cloisses llagostins pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/19/37/cigrons-cloisses-llagostins-pas17.jpeg)
Tireu una cullerada de pebre vermell dins el tomàquet.
![cigrons cloisses llagostins pas19 cigrons cloisses llagostins pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/19/91/cigrons-cloisses-llagostins-pas19.jpeg)
A continuació, afegiu-hi el porro, el pebrot i la ceba.
![cigrons cloisses llagostins pas20 cigrons cloisses llagostins pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/20/18/cigrons-cloisses-llagostins-pas20.jpeg)
Deixeu-ho sofregir fins que estigui ben daurat.
![cigrons cloisses llagostins pas21 cigrons cloisses llagostins pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/20/45/cigrons-cloisses-llagostins-pas21.jpeg)
En aquest punt, ja hi podeu afegir el tomàquet.
![cigrons cloisses llagostins pas23 cigrons cloisses llagostins pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/20/99/cigrons-cloisses-llagostins-pas23.jpeg)
Ara, i per estètica bàsicament, passeu el sofregit a un recipient per triturar.
![cigrons cloisses llagostins pas24 cigrons cloisses llagostins pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/21/68/cigrons-cloisses-llagostins-pas24.jpeg)
Amb la batedora, deixeu-ho ben fi.
![cigrons cloisses llagostins pas25 cigrons cloisses llagostins pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/22/07/cigrons-cloisses-llagostins-pas25.jpeg)
Torneu aquesta pasta a la cassola.
![cigrons cloisses llagostins pas26 cigrons cloisses llagostins pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/22/40/cigrons-cloisses-llagostins-pas26.jpeg)
Coleu el brou dels llagostins dins la cassola.
![cigrons cloisses llagostins pas27 cigrons cloisses llagostins pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/22/67/cigrons-cloisses-llagostins-pas27.jpeg)
Aprofiteu el brou per escurar bé el sofregit triturat.
![cigrons cloisses llagostins pas28 cigrons cloisses llagostins pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/22/94/cigrons-cloisses-llagostins-pas28.jpeg)
I ara, que aquest brou amb el sofregit arrenqui el bull.
![cigrons cloisses llagostins pas29 cigrons cloisses llagostins pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/23/21/cigrons-cloisses-llagostins-pas29.jpeg)
En aquest punt, ja hi podeu tirar els cigrons i deixar-ho reduir tot plegat uns 20 minuts.
![cigrons cloisses llagostins pas30 cigrons cloisses llagostins pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/23/48/cigrons-cloisses-llagostins-pas30.jpeg)
El brou ha de cobrir lleugerament els cigrons. Si, un cop reduït, noteu que encara hi ha massa brou, retireu-ne una mica.
![cigrons cloisses llagostins pas31 cigrons cloisses llagostins pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/23/75/cigrons-cloisses-llagostins-pas31.jpeg)
Evidentment, no descarteu aquest brou. Reserveu-lo per elaborar altres plats.
![cigrons cloisses llagostins pas32 cigrons cloisses llagostins pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/24/23/cigrons-cloisses-llagostins-pas32.jpeg)
A continuació, renteu les cloïsses de nou i afegiu-les dins la cassola.
![cigrons cloisses llagostins pas33 cigrons cloisses llagostins pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/24/65/cigrons-cloisses-llagostins-pas33.jpeg)
Afegiu al mateix temps els llagostins pelats.
![cigrons cloisses llagostins pas34 cigrons cloisses llagostins pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/24/92/cigrons-cloisses-llagostins-pas34.jpeg)
Rectifiqueu de sal i deixeu-ho fer 5 minuts més, o fins que les cloïsses siguin obertes.
![cigrons cloisses llagostins pas35 cigrons cloisses llagostins pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/25/19/cigrons-cloisses-llagostins-pas35.jpeg)
Ja fa una altra pinta, oi?
![cigrons cloisses llagostins pas36 cigrons cloisses llagostins pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/25/46/cigrons-cloisses-llagostins-pas36.jpeg)
Com tots els guisats, convindria deixar-lo reposar una estona, una hora o dues.
![cigrons cloisses llagostins pas37 cigrons cloisses llagostins pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/25/73/cigrons-cloisses-llagostins-pas37.jpeg)
Escalfeu-ho una mica i ja ho podeu servir.
![cigrons cloisses llagostins pas38 cigrons cloisses llagostins pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/26/00/cigrons-cloisses-llagostins-pas38.jpeg)
Boníssim!
![cigrons cloisses llagostins pas39 cigrons cloisses llagostins pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/76/26/27/cigrons-cloisses-llagostins-pas39.jpeg)
Bon profit!