Hi ha aliments que sentin millor que d'altres. N'hi ha que donen gasos, que es repeteixen hores després, que provoquen acidesa o que fan anar més al lavabo. Tots sabem que els espàrrecs i les carxofes són diürètics, que la sal puja la tensió arterial i que el xoriço fa el mateix amb el colesterol. Però saps que existeixen aliments naturals que aconsegueixen pujar l'ànim i millorar el nostre benestar?

Els ingredients de la felicitat

A l'hora de triar què consumir en moments de davallada o tristesa hem de parar atenció als nutrients, ja que alguns d'ells són capaços de regular el nostre estat d'ànim. Aquests són els més destacats.

Triptòfan

Segur que has vist milers de suplements que contenen aquest aminoàcid i que prometen que et faran sentir millor. El seu poder rau en el fet que ajuda a produir serotonina, un neurotransmissor que modula el nostre estat d'ànim i promou la sensació de benestar, per això és coneguda com l'hormona de la felicitat. Per això, quan consumim un aliment ric en triptòfan, s'activa el mecanisme de creació de serotonina i el nostre estat d'ànim millora.

Aliments felicitat / Foto: Pixabay
Alguns nutrients són capaços de regular el nostre estat d'ànim / Foto: Pixabay

Quins aliments tenen triptòfan? Els plàtans, els lactis, les carns d'aus i les nous. Tots saludables i molt desitjables.

Magnesi

Aquest mineral participa en la regulació de neurotransmissors relacionats amb l'estat d'ànim, com la serotonina abans esmentada i la dopamina, l'hormona del plaer. Una combinació infal·lible per fer-nos més feliços. També és senzill trobar suplements de magnesi en farmàcies, herbolaris o supermercats, però encara és més fàcil trobar-lo en productes naturals com les verdures de fulla verda com els espinacs o bledes, les llavors de carabassa, els llegums, la fruita seca o la xocolata negra (de més del 70% de cacau).

Aliments felicitat / Foto: Pixabay
La xocolata negra produeix dopamina / Foto: Pixabay

Probiòtics

Cada vegada hi ha més estudis que demostren com d'important és la microbiota intestinal (tots aquests bacteris i microorganismes que habiten al nostre intestí de forma natural). I no només per a la salut digestiva, també per a l'estat d'ànim. I és que, la comunicació intestí-cervell s'ha posicionat com un dels eixos fonamentals en parlar de benestar. Com augmentar el consum de probiòtics? Molt fàcil, amb iogurts. És el probiòtic natural més efectiu i barat. A més, destaquen altres productes molt rics, saludables i desitjables com els cogombrets o la kombutxa. L'aperitiu perfecte a qualsevol hora.

Vitamina D

Sempre diem que quan estem molt temps sense veure el sol ens deprimim i això és cert, però no només per la falta de llum o el fet que sortim menys al carrer i fem menys plans a l'aire lliure. Diversos estudis han relacionat nivells baixos d'aquesta vitamina que ens regala el sol amb símptomes de depressió lleu.

Aliments felicitat / Foto Pixabay
Els probiòtics i aliments amb vitamina D són fonamentals / Foto: Pixabay

Així doncs, a més de buscar la nostra ració de sol diària, és recomanable consumir aliments amb una dosi considerable de Vitamina D com els peixos blaus, alguns mariscos, el formatge i els ous, sobretot el rovell.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!