Ja sigui perquè el teu objectiu és mantenir una alimentació equilibrada com el fet de voler perdre pes, aquells moments entre hores en els quals la necessitat de posar-te alguna cosa a la boca ennuvola la teva ment i t'impedeix pensar en qualsevol altra cosa són el gran desafiament del teu dia a dia. Una lluita gairebé constant que sempre acaba amb un sentiment de culpa. Tant per haver fallat aquest pla tan exhaustiu que t'has marcat, com pel fet que, segurament, aquest pica-pica ha estat de tot menys saludable i incloïa diversos ingredients que hores abans t'havies prohibit. Però per què necessitem picar entre hores?

7 aliments saludables per menjar entre hores

La primera raó de la llista és la gana, però no sempre és el motiu principal. Al primer lloc (en la immensa majoria de les vegades) trobem l'avorriment. Així de simple i de ximple. Mengem per mantenir-nos ocupats, per fer alguna cosa i també per combatre l'estrès. Curiosament, menjant ens sentim tan productius com treballant. D'altra banda, hi ha el component social. Aquells moments en què ens veiem "obligats" a picotejar. En tots i cada un d'aquests casos hi ha una solució que pot ser saludable i desitjable alhora. Aquí van 7 idees per al teu pica-pica de tota la setmana.

1. Fruites i verdures

Són la millor opció, la de llibre de nutricionista i amb la qual més orgullós et sents quan ho aconsegueixes. Però, per algun motiu, també és el que sona més a càstig. Per evitar això intenta variar, que no sigui sempre una poma. Avui pot ser una pera, demà un raïm (si les proves sense llavors no podràs tornar a les normals), un plàtan que aporta molta energia. I seguint amb el món "verd", t'animes amb unes verdures crues? Uns bastonets de pastanaga amb una mica d'hummus és un luxe baix en calories i ric en nutrients. I tot ho venen preparat llest per consumir. No és el més sostenible, però això ja és per pujar de nivell.

pica-pica pixabay (3)
Les fruites i verdures són la millor opció / Foto: Pixabay
2. Sucs o smoothies

La fruita t'avorreix i no hi ha manera de donar-li la volta. Prova els sucs i agrega altres ingredients com la llet vegetal perquè siguin més nutritius i contundents. Els seus colors i textures ja ajuden al fet que t'entrin pels ulls.

3. Fruits secs

Ametlles, nous, avellanes, pistatxos, anacards... tots ells són rics en nutrients i greixos saludables. Són una càrrega d'energia molt saborosa i pots portar-los sempre amb tu. Això sí, per no sumar massa calories cal controlar la quantitat i apostar per la versió crua o torrada. Res de fregida i amb sal.

pica-pica pixabay (1)
Els fruits secs són rics en nutrients i greixos saludables / Foto: Pixabay
4. Iogurt

Si això també et posa trist, dona-li una mica d'alegria. Un iogurt natural admet multitud de companys com una mica de muesli cruixent (n'hi ha amb xocolata negra inclosa), algunes fruites (fins i tot congelades queden genials) o fruits secs. En aquells dies en què necessites una cosa dolça per posar llum a un dia gris, pots afegir la teva melmelada preferida.

5. Crispetes

Passem al costat salat. L'únic requisit és que siguin casolanes per a així poder controlar el tipus de greix i la seva quantitat, així com la sal que li afegeixes. Realment, cuinar crispetes és senzillíssim. Necessites una sopera plana per a la qual tinguis tapa, una mica d'oli d'oliva, afegeixes el blat de moro i tapes corrent. En uns segons començarà la festa.

6. Adobats

Olives, ceballots o cogombrets són una opció excel·lent. A més, si estan forts de vinagre són més contundents. Només has d'anar amb compte si estàs portant una dieta baixa en sal. Fora d'això, que t'aprofiti aquesta banderilla.

pica-pica pixabay (5)
Els adobats són una altra de les opcions / Foto: Pixabay
7. Torrada de formatge fresc

És la més elaborada i estaria destinada a aquells moments en què de veritat és gana física i no emocional. Amb una torrada de pa integral serà un mos contundent i nutritiu.

Un extra. Com no tots aquests antulls entre hores es corresponen amb una falta d'aliments, prova amb les infusions. Contra la fam emocional funcionen de meravella. Escull algunes amb sabors més exòtics i dolços i et sentiràs més sadollat. El rooibos amb canyella és deliciós i no necessites afegir sucre.