Quan pensem en una barbacoa, a tots ens passa pel cap aquesta cansalada deliciosa acompanyada de salsa i patates rostides. És normal, estem parlant d'un clàssic de les barbacoes, però també podem gaudir d'una bona graellada sense haver de caure en els excessos de calories ni haver d'optar per la clàssica graellada de verdures. Et proposem unes quantes idees saludables per fer la graella sense haver de renunciar al sabor ni a la senzillesa a l'hora de preparar-les.

Quan pensem en una barbacoa, a tots ens passa pel cap aquesta cansalada viada deliciosa acompanyada de salsa i patates rostides

Peix: una alternativa ideal

Una altra opció molt bona per a una barbacoa baixa en calories és el peix. En particular, el peix blau. És ric en àcids grassos omega-3, un element indispensable dins d'una dieta equilibrada.

Amanida: un acompanyament saborós i refrescant

Les pastes i les patates són tot un clàssic per acompanyar una carn o unes verdures a la brasa, però també són aliments molt rics en carbohidrats. Les amanides fresques a base d'enciam, pastanaga, cogombre, ou o remolatxa són alternatives lleugeres molt bones per al teu metabolisme.

Barbacoa
Barbacoa / Font: Unsplash

Salses: un perill que podem fer a casa

No hi ha cap problema amb elles, però que siguin casolanes, si us plau. Ves amb compte amb els productes ultraprocessats com el típic pot de kétchup, perquè venen carregats de sucre i greixos ocults. Però no desesperis: pots elaborar els teus propis dips i salses per a la teva graellada de verdures al forn utilitzant el iogurt com a base. Assaona'l amb herbes fresques, espècies, all, mostassa o curri per aconseguir un sabor inigualable.

Què puc beure?

Pensa que, encara que es tracti d'un menjar entre amics, no tens perquè obligar-te a consumir begudes ensucrades i carbonatades. El gas t'omple la panxa i la sensació de pesadesa és més gran, a més de tot el sucre que contenen les llaunes. Opta per acompanyar la teva beguda d'aigua, i encara podràs gaudir més plenament de tot el sabor de les teves broquetes a la brasa.

BBQ
BBQ / Font: Unsplash

Carn: la clau de tota barbacoa

Què necessites saber perquè la teva barbacoa sigui una de les més fresques i lleugeres? El secret està en la carn que utilitzis, per això hem recopilat els següents consells sobre com tallar la carn per a una bona barbacoa:

  • La carn de be: gràcies a l'intens i deliciós sabor de la carn de be, la converteix en una de les millors carns per cuinar en barbacoa o a la brasa. Si et decantes pel lletó i l'espatlla, la teva graella estarà molt saborosa i sense gairebé greixos.
  • La carn de porc: quins talls triar perquè no continguin gaire greix? Opta pels talls magres, com la cinta de llom i el filet. També pots afegir a la teva barbacoa les costelles de porc, que juntament amb unes quantes verdures seran molt sucoses.
  • La carn de vedella i bou: aquesta carn no només conté moltes propietats saludables per al teu cos, sinó que també és una delícia a la graella. Tria els talls més magres d'aquesta carn; filet, mitjana, entrecot, i filets.
  • La carn de gall dindi i pollastre: si aquestes peces són unes de les teves favorites estàs de sort, perquè són les que menys greixos i calories contenen. Per la qual cosa la carn de gall dindi i pollastre és perfecta per fer una barbacoa del més saludable.