Fer-se el tàper és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar tots els tàpers de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

Els 5 tàpers de la setmana: macarrons, bacallà i més

Dilluns: Macarrons gratinats amb salsa de tonyina

Comencem la setmana amb una recepta per a tots els públics. Són uns macarrons amb tonyina força bàsics i ràpids de cuinar, però alhora molt bons, que pots cuinar entre setmana o per dur a la carmanyola de la feina. Segur que et fan començar la setmana amb alegria i bon estómac.

🍝 Recepta de macarrons gratinats amb salsa de tonyina
 

Dimarts: Ous al niu amb mini mandonguilles de pollastre, ceba i camagrocs

És una recepta que s'ha de provar perquè t'encantarà! Per a dimarts, et portem una entretinguda i divertida manera de menjar ous. Una recepta que poden fer els teus fills i que, de ben segur, els encantarà. No cal dir que el farciment interior el pots adaptar al teu gust. Et proposem unes mini mandonguilles de pollastre amb ceba i camagrocs, i a sobre una mica de pernil passat per la planxa. Al capdamunt, hi tocarà posar l'ou ferrat, que si és ecològic molt millor, el gust és molt més bo.

ous al niu mini mandonguilles pollastre ceba camagrocs pas000
Ous al niu amb mini mandonguilles de pollastre, ceba i camagrocs / Foto: La Gourmeteria

Però és clar, el problema de coure l'ou al forn és que costa força trobar el punt en què la clara estigui cuita i el rovell líquid. I normalment passa el que passa, que o la clara queda crua o el rovell massa cuit. Per aquest motiu, et recomanem coure la clara prèviament a la paella i focalitzar els esforços en donar-li al rovell el punt exacte: lleugerament cuit per fora però líquid de dins. Això, juntament amb el pa cruixent acabat de sortir del forn, farà que aquest entrepà sigui dels millors que has tastat mai.

🥚 Recepta d'ous al niu amb mini mandonguilles de pollastre, ceba i camagrocs
 

Dimecres: Tallarins de verdura amb salsa de nous

La següent proposta de tàper és un plat de pasta i verdura amb una excel·lent salsa de nous. Com veuràs, no té més complicació que preparar la salsa prèviament. La resta es fa en pocs minuts. Un plat de diari i força saludable.

🍜 Recepta de tallarins de verdura amb salsa de nous
 

Dijous: Truita de xampinyons i patata amb guarnició de pernil ibèric

Una truiteta d'aquelles que ve tant de gust per dinar entre setmana. No és més que una truita de patates amb xampinyons i pernil de guarnició, però novament, un recordatori del menjar tradicional que podem fer a casa. En lloc de demanar una pizza o anar al menjar ràpid, pots fer una truiteta a casa, que no costa tant. Les truites sempre han servit per gastar tot allò que ens queda per la nevera. Acompanya-la amb un bon pa amb tomàquet, un raig d'oli d'oliva i una cervesa ben freda. Que vagi de gust!

🍽️ Recepta de truita de xampinyons i patata amb guarnició de pernil ibèric
 

Divendres: Guisat de bacallà amb gambes i patates

A La Gourmeteria som uns fans del bacallà. Per aquest motiu, volem acabar la setmana amb un excel·lent bacallà per a divendres. Tot i que pot semblar complicat, no ho és gens si segueixes el pas a pas a l'enllaç que trobaràs a continuació. Fàcil de fer i un resultat extraordinari que agrada a tota la família. Un plat calent per menjar amb cullera. Salut!

🐟 Recepta de guisat de bacallà amb gambes i patates