Fer-se el tàper és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar tots els tàpers de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

Els 5 tàpers de la setmana: vedella, fideus i més

Dilluns: Amanida de mar

Després d'un cap de setmana d'excessos, toca començar la setmana amb un tàper ben saludable. Hi ha moltes maneres de presentar una amanida feta amb productes del mar. En aquesta ocasió volem donar importància al producte sencer i respectar unes porcions grans i maques de cada ingredient. Partim d'una senzilla i refrescant amanida d'arròs bullit amb tomàquet i ceba dolça picats com a base, i ho reguem amb una maionesa al whisky, ben lleugera, sense alls. Al capdamunt, generosos trossos de tonyina, pop, gambes i salmó que et provocaran el desig de tastar-los.

🥗 Recepta d'amanida de mar
 

Dimarts: Wok de vedella amb verduretes

Per a dimarts, et presentem un wok molt interessant. Els woks no són difícils de fer, però sí que requereixen alguns ingredients no habituals a la nostra cuina catalana (salsa soja, salsa teriyaki, gingebre en pols, coriandre, etc.), cosa que no significa que no els podem trobar fàcilment al supermercat més proper. El més important per fer un wok és disposar un bon foc de gas, amb una certa potència, que garantirà la ràpida cocció dels ingredients a alta temperatura. Pots acompanyar aquesta vedella amb verduretes i, si vols, una mica d'arròs fregit fideus xinesos. És molt divertit fer woks, no trobes?

🥩 Recepta de wok de vedella amb verduretes
 

Dimecres: Cigrons amb pataca i calamar

Ja som al tercer dia de la setmana i necessitem agafar forces per acabar a dalt de tot d'energia! Un plat contundent i saborós, propi de l'hivern, per carregar piles. D'aquells plats calents que bé de gust tastar en una taula amb estovalles de quadradets blancs i vermells amb un porronet al mig i un bon pa de pagès per sucar amb tomacons de penjar. Ah, i amb un bon oli d'oliva verge extra, eh? De pel·lícula, no?

😋 Recepta de cigrons amb pataca i calamar
 

Dijous: Fideus a la cassola tradicionals

Una recepta més tradicional que no porta ni xoriço ni pernil. Els fideus són amb forat, a més que aquesta porta una picada d'ametlles. Està demostrat que els fideus a la cassola els fan de diferent manera a totes les famílies. Potser hi ha lleugeres variacions, amb pebrot verd o vermell, amb xoriço o sense, amb fetge de pollastre o sense, amb aigua, amb brou o amb pastilla de caldo precuinada. Però, al final, els que més ens agraden a tots, és clar, són els que fan (o feien) la nostra mare i la nostra àvia.

🍜 Recepta de fideus a la cassola tradicionals
 

Divendres: Crema de porros i patata

Acabem la setmana amb un tàper més lleuger per poder-se posar les botes per sopar amb la parella, els amics o la família. La crema de porros i patata no deixa de ser una vichyssoise calenta i, només per això, pel canvi de temperatura, ja no podem anomenar-la com a tal, tot i que els ingredients són exactament els mateixos. Per tant, és una recepta que pots cuinar-la atemporalment i sempre serà benvinguda. La decoració te la deixem a tu. Es pot acompanyar de crostons, uns dauets de pernil ibèric passats per la planxa o unes tires de porro saltades a la paella com és el cas.

🥔 Recepta de crema de porros i patata
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!