El pastís de poma és un dolç gormand i deliciós que es pot fer de diverses maneres. La poma és una fruita versàtil i nutritiva que pots aprofitar tot l'any amb les diferents varietats de poma catalana que tenim a casa nostra. Fresca sempre és bona, però també la pots fer servir per a gaudir d'aquestes receptes de pastís de poma.

5 receptes de pastís de poma

El pastís de poma és senzill de preparar si saps agafar-li el punt correcte. Un plat que sempre triomfa.

1. Pastís de poma

La versió bàsica i clàssica de la recepta. Un pastís de crema amb poma per al qual només hauràs de preparar la crema pastissera prèviament, i la resta és ben senzill. És un pastís d'allò més bo i que no té res a veure amb les versions industrials que popularment es consumeixen. És recomanable acompanyar un tall de pastís amb una bola de gelat del sabor que més t'agradi.

🍎 Recepta de pastís de poma
 

2. Pastís tatín

El pastís tatín de poma és la preparació per excel·lència d'aquest tipus de pastís, fet al revés i d'una manera molt senzilla. Hi ha moltes variants en l'elaboració d'aquest pastís. Es pot fer col·locant les pomes directament al motlle, tirant el sucre i la resta d'ingredients i coure-ho tot plegat al foc, fins que caramel·litzi.

🍏 Recepta de pastís tatín
 

3. Pastes de poma

Una versió més petita del pastís són les pastes de poma. Si tens la crema pastissera preparada del dia anterior, les tindràs fetes en una hora, ja que no requereixen massa elaboració. Es poden fer dos tipus de pasta: la quadrada acabada amb coco ratllat i l'ovalada. Amb una recepta força similar es pot fer també el pastís de poma gran.

🍎 Recepta de pastes de poma
 

4. Púding de poma

Per a fer la crema del púding, és recomanable consultar primer la recepta crema pastissera, però en comptes de fer servir 80 g de midó només cal posar-ne la meitat. D'aquest pastís en poden sortir de 12 a 16 porcions ben bones. Un cop fet, s'ha de conservar sempre dins la nevera. Aguantarà quatre o cinc dies en bones condicions.

🍏 Recepta de púding de poma
 

5. Strudel de poma

L'última recepta és una mica diferent de les anteriors. Hem vist la versió gran del pastís de poma clàssic, la versió petita en forma de pasta i dues receptes una mica ajustades: el tatín i el púding. L'strudel porta poma i fruits secs com nous, panses, pinyons, ametlla, dàtils, etc. És millor servir-lo calent amb una salsa anglesa freda per sobre, o a l'inrevés, fred amb una salsa anglesa calenta per sobre. També es pot servir amb nata.

🍎 Recepta de strudel de poma
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!