Un plat de carn, de peix, de verdura o d'arròs sempre és millor si va acompanyat d'una bona salsa a la qual poder sucar pa. I si a més la salsa és de bolets, encara millor. Avui us portem 5 propostes de salses amb 5 tipus de bolets diferents perquè prepareu a casa les millors receptes amb aquest producte típic de tardor.

5 receptes per fer la millor salsa de bolets

Salsa de ceps

El cep és un dels bolets més comuns i més saborosos de casa nostra. Es pot utilitzar per fer-ne cremes, risottos, croquetes o canelons, però la recepta que més triomfa, sens dubte, és la salsa de ceps. La preparació és molt senzilla i no us portarà més de 15 minuts. Les passes a seguir són 5: hidratar els ceps, sofregir ceba i porro, afegir-hi els bolets, triturar-ho tot junt i afegir-hi crema de llet. 5 passes cap a l'èxit amb les que podreu preparar una salsa ideal per a incorporar en plats de carn, peix, verdura o en qualsevol altra preparació que se us acudeixi.

🍴 Recepta de salsa de ceps

Un plat sempre és millor si va acompanyat d'una bona salsa a la qual poder sucar pa

Salsa de rovellons

El rovelló és un bolet molt conegut a casa nostra i un dels més carismàtics. Un bolet amb un sabor característic i que no és difícil de trobar si les condicions meteorològiques en propicien l'aparició. Per preparar la salsa de rovellons el primer que haurem de fer és hidratar-los en un recipient amb llet sencera. Podem fer-ho durant tota la nit amb llet temperada o en llet calenta a foc baix durant el matí abans de seguir amb la recepta. Un cop hidratats, els haurem de daurar en una paella amb una mica de mantega durant un parell de minuts. Després hi afegim 100 g de nata líquida i 200 g de nata sencera mentre ho anem incorporant tot. Quan ho tinguem tot barrejat, seguim removent la mescla alhora que la triturem amb un batedor. A poc a poc la salsa s'anirà formant, i seguirem batent fins a aconseguir la textura que més ens agradi.

Salsa de camagrocs

Aquesta és una salsa perfecta per acompanyar un plat de carn, amb una textura suau i un sabor deliciós. La salsa de camagrocs és molt senzilla i ràpid de preparar. El primer que haurem de fer és escaldar els bolets amb aigua bullent. Mentrestant, haurem de sofregir una ceba en una paella, a la que afegirem els bolets escaldats i prèviament escorreguts. Ho saltegem tot un parell de minuts i hi afegim entre 100 i 150 ml de nata líquida mentre seguim removent la mescla. Ho triturem amb una batedora i ja tindrem la nostra salsa llesta.

Salsa de tòfona

La tòfona és un bolet molt preuat, tant pel seu sabor com per ser un bolet difícil de trobar. Per preparar la salsa de tòfona el primer que haurem de fer és fondre 100 g de mantega en una paella i afegir-hi la mateixa quantitat de ceba tallada molt fineta mentre remenem a foc baix. Després, ratllem 10 g de tòfona negra a la mescla i seguim barrejant amb el foc una mica més fluix. Reduïm la salsa una estona i la retirem del foc abans no se'ns cremi. Una recepta molt senzilla, però delicada, amb la que aconseguirem una exquisida salsa feta amb un dels bolets més exclusius de la nostra gastronomia.

Grapat de bolets
Grapat de bolets

Salsa de xampinyons

L'última és una salsa feta amb el bolet més típic i conegut de tots. La salsa de xampinyons és la que ens portarà més estona de preparació, però també amb la que aconseguirem els sabors més intensos. Començarem sofregint mitja ceba tallada molt fineta i un parell de grans d'all tallats a làmines. Quan la ceba sigui gairebé transparent, hi afegim 300 g de xampinyons i deixem que es cuini tot durant una estona a foc mitjà. Després hi afegim un raig de vi blanc, ho mantenim a foc mitjà i retirem en un plat a banda una part dels xampinyons. Afegim 200 ml de nata a la paella i seguim removent perquè la mescla no s'enganxi al fons. Ho triturem amb una batedora, afegim de nou els xampinyons que havíem retirat i ho deixem uns últims 5 minuts abans de retirar-ho tot del foc. Una salsa senzilla, que es tarda una mica a preparar, però amb la que obtenim un resultat deliciós i amb dues textures diferents.