El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 3 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Els 3 menús per al cap de setmana

Per a aquest primer cap de setmana, les propostes són ben tardorenques i ja deixen anticipar l'arribada del fred i, per tant, uns plats que acompanyin amb la temperatura d'aquests dies. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

1. Lasanya i escamarlans

Lasanya de carn i espinacs

Comencem amb una lasanya d'alt nivell. L'has de començar a preparar el dia abans per fer la salsa bolonyesa, que és el secret d'aquest plat. Si l'hem de comprar feta, no té gens de gràcia. La resta, ben fàcil de muntar el plat. Resumint, que el més important d'aquest plat és el farciment, la salsa bolonyesa. I ens podem permetre el luxe de fer algun invent amb la pasta. I els espinacs, perquè sempre que és temporada pots aprofitar d'incorporar-los a les receptes, ja que són molt saludables.

😋 Recepta de lasanya de carn i espinacs
 

Truita d'escamarlans i menta

Aquest és un plat d'aquells ideals per a un sopar de categoria, molt bona i refrescant, i molt adient en èpoques de calor. Pots comprar escamarlans ja pelats, però sempre queda més saborosa si els peles tu, encara que siguin congelats. Els caps i les pells les pots utilitzar per fer brou. Unes llesquetes de pa amb tomàquet de temporada seran el millor acompanyament. Res millor que fer els escamarlans frescos a la planxa, amb una picadeta d'all i julivert. Però aquest bé de Déu que ens proporciona la nostra costa és molt versàtil i no hem d'escatimar en provar noves elaboracions. T'encantarà! Som-hi!

🍴 Recepta de truita d'escamarlans i menta
 

2. Canelons i trufa

Canelons de bolets amb beixamel de tomàquet

Quan s'acaba la temporada de bolets podem trobar molt bones ofertes i comprar una bona quantitat de rovellons a 6 € el quilo (a principi de temporada van entre 22-26 €). És una recepta que s'ha de tenir al cap i que la pots posar en pràctica aquest cap de setmana per fer un bon dinar el diumenge.

😋 Recepta de canelons de bolets amb beixamel de tomàquet
 

Mini-tartaletes de trufa

Unes bones postres per a qualsevol moment. Són molt versàtils aquestes tartaletes, ja que les pots menjar un diumenge qualsevol o per Nadal, un aniversari, etc. Si tens la trufa cuita prèviament feta, fer-les et resultarà molt fàcil i ràpid. I clar, aquesta mena de trufats de xocolata acostumen a agradar i molt, a tothom. A la pastisseria les fan com a component d'un assortiment de rebosteria variada.

🍴 Recepta de mini-tartaletes de trufa
 

3. Frittata i mini-merengues

Frittata de pasta i verdura

La frittata, de l'italià fritto, participi del verb friggere (fregir), és una especialitat de la cuina italiana similar a la truita francesa i que se sol omplir de diferents ingredients com ara carn, vegetals, formatges, bolets, etc. En comptes d'estar elaborada de forma tancada com la resta de truites, la frittata és oberta i se li afegeixen els condiments i acompanyaments a la part superior, una mica com fem amb la pizza. A vegades, i a causa de la incorporació de llet o nata als ous batuts, també podríem parlar d'una mena de Quiche. Però també es pot fer només amb ous batuts. En general, és una recepta de cuina d'aprofitament. A l'hora de preparar una frittata, és habitual reutilitzar les sobres d'algun altre plat, moltes vegades de pasta o carn o fins i tot de peix. En aquesta ocasió, combinem uns espaguetis bolonyesa del dia anterior amb una mica de verdura formatge, ingredient imprescindible.

🍴 Recepta de frittata de pasta i verdura
 

Mini-merengues amb ametlla

I acabem amb com fer unes agradables mini-merengues amb granet d'ametlla als quals donarem una textura esponjosa amb un punt de viscositat mitjançant una semicocció. Un format i una presentació més propers a la rebosteria i que les fa més aptes per a servir tant per a postres com a mitja tarda amb el cafetó. Ja saps que la merenga es pot consumir crua, semicrua o cuita del tot.

😋 Recepta de mini-merengues amb ametlla