Els teloners no tenen la millor fama del món. Pel que fa a la música, em refereixo, són, generalment, vistos com aquells que no són tan atractius o talentosos. L'equivalent a la gastronomia serien els aperitius. No obstant això, des de l'altaveu de La Gourmeteria en volem rebatre la possible mala fama. No perquè se'n parli malament, sinó perquè o no se'n parla o es tendeix a creure que sempre són els mateixos tres o quatre aperitius de tota la vida. Per aquesta raó, descobrim 3 aperitius deliciosos i boníssims que són molt fàcils de preparar.

Els 3 millors aperitius per cuinar aquest estiu

Propostes ben diferents i, sobretot, molt originals perquè descobreixis un nou món —dolç i salat— del fantàstic i ampli ventall de la gastronomia del nostre país. Protagonistes com un ‘fals’ gelat o unes cassoletes salades, passant per unes magdalenes úniques. Som-hi!

Torrada de plàtan amb iogurt, xocolata i festucs

Comencem amb un aperitiu molt saludable i refrescant per combatre la calor d'aquestes setmanes. Es tracta d'una torrada de plàtan amb iogurt natural, xocolata 85% cacau i festucs. Sense cap tipus de sucre, aquest snack el pots preparar posant unes rodanxes de mig plàtan sobre paper vegetal i, a continuació, ho cobreixes amb iogurt natural. A la capa superior, una mica de xocolata 85% cacau ratllada i un polsim de festucs en pols. Finalment, ho poses al congelador durant dues hores i ja ho tens llest per devorar aquest aperitiu en un sol mos. I no tardis molt a menjar-lo perquè actua com un gelat i es desfarà ben de pressa.

Cassoletes salades amb tomàquet i burrata

Un aperitiu deliciós i fàcil de preparar en només 15 minuts! Consisteix en unes cassoletes salades amb tomàquet i burrata. Estén pasta de full o brisa i afegeix-hi tomàquets de cirerol tallats, oli d’oliva, vinagre balsàmic i espècies italianes. Enforna-ho a 180 °C fins que sigui daurat i cruixent. Un cop fora del forn, corona-ho amb burrata i unes fulles d’alfàbrega fresca. També pots afegir-hi rodanxes de ceba, escalunyes o fins i tot pastanaga per variar. Ideal per sorprendre els teus convidats o per donar-te un caprici salat. Bon profit!

Magdalenes de formatge feta i tomàquets cherry

I acabem aquesta recomanació exprés d'aperitius amb una idea que també pot funcionar com a esmorzar nutritiu. Per elaborar aquestes magdalenes de formatge feta i tomàquets cherry necessites, en primer lloc, un motlle amb la forma de les magdalenes. Hi afegeixes un ou a cadascun dels forats i ho condimentes amb sal i orenga. Això no és tot, altres ingredients igual d'importants són els tomàquets cherry i fulles d'espinacs. En últim lloc, una mica de formatge feta al damunt i cap al forn durant 15 minuts a 180 °C. En total, 11 g de proteïna per a cadascuna d'aquestes magdalenes petites.   

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!