La calçotada a Catalunya és sinònim de festa i bon ambient. Un àpat per celebrar amb família, amics i molta colla. És un moment perfecte per gaudir, deixar-se anar, xalar del menjar i embrutar-se les mans. Però més enllà de la companyia, també és important escollir el lloc on fer una calçotada. En aquest article, et portem un llistat amb 10 restaurants ideals on fer una bona calçotada a Catalunya.

1. Casa Fèlix (Valls)

La meca dels calçots és a Valls, així que comencem per aquí. Casa Fèlix és un restaurant familiar ple de tradició. Destaca per les calçotades i carns a la brasa, entre altres. És un dels pioners de Valls que va treure les calçotades de l'àmbit privat al públic.

📍 N240, km 17, Valls, Tarragona

2. Ca la Núria (Bellver de Cerdanya)

Ca La Núria és un petit establiment que t'atrapa tot just entrar. Els tons rústics, la calidesa i la gran quantitat de llum que entra per les finestres és el primer que t'absorbeix només traspassar la porta. Els agrada donar el millor de la terra, per això la seva cuina es basa en la qualitat i varietat dels productes que ens regala la Cerdanya temporada rere temporada. Un lloc idíl·lic per fer una calçotada!

📍 Passatge Carlit, 17, Bellver de Cerdanya, Lleida

3. Mas Aureum (Cambrils)

A Mas Aureum, durant la temporada de calçots, disposen d’un menú gastronòmic típic idoni per als teus.  Gaudeix d’una autèntica calçotada a prop de Tarragona en un entorn natural amb totes les comoditats en unes instal·lacions úniques.

📍 Camí de Cambrils, Cambrils, Tarragona

4. Can Cortès (Sant Cugat del Vallès)

Restaurant d'estil rural, envoltat de jardins, que és conegut per les carns a la brasa i les vistes a les muntanyes. També ofereixen uns calçots d'alta qualitat i un espai molt ampli per fer una calçotada amb molta colla.

📍 Av. de Can Cortès, 36, Sant Cugat del Vallès, Barcelona

5. Restaurant El Vinyet (Vila-rodona)

És un restaurant petit de cuina tradicional catalana muntat en unes antigues cavallerisses. Té una decoració tipus rústic i està especialitzat a fer calçotades. No té una carta extensa, però el que té està molt ben elaborat.

📍 Carretera TP 2002 km 2,5, Vila-rodona, Tarragona

6. La Foixarda (Barcelona)

La Foixarda, ubicada a la muntanya de Montjuïc, a prop del MNAC, és el restaurant de l'Escola Municipal d'Hípica. Està situat a un espai que transporta a una sensació del món rural i muntanyenc, però que és al bell mig de Barcelona. Un restaurant ideal per anar amb colla en plena època de calçots i gaudir-los a l'aire lliure d'aquest espai.

📍 Av. dels Montanyans, 1-15, Barcelona

7. Can Travi Nou (Barcelona)

Can Travi Nou és un restaurant de cuina catalana en una masia del segle XVII, amb terrassa i plats com bacallà, fideuà i arròs negre. El grup Travi té les úniques masies urbanes per fer calçotades sense sortir de la ciutat i uns menús de luxe.

📍 Carrer de Jorge Manrique, s/n, Barcelona

8. La Garbinada (Granyena de les Garrigues)

Aterrem a Granyena de les Garrigues, Lleida. La Garbinada és un hotel-restaurant centrat en els productes catalans de la zona, amb una decoració senzilla i sòbria, però amb una carta plena de sabors de terra. Especialitzat en calçots, l'enclavament és excepcional: l'edifici que ocupa va ser un palauet neoclàssic de principis del segle XX.

📍 Passeig de les Garrigues, 17, 19, Granyena de les Garrigues, Lleida

9. Can Rectoret (Santa Perpètua de Mogoda)

Tapes, guisats i carns a la brasa tradicionals de la cuina catalana en un restaurant acollidor que ocupa una masia del segle XVI. A Can Rectoret, però, hi destaquen els calçots amb salsa de romesco, un dels plats tradicionals que es cuina des de fa dècades en aquesta masia.

📍 Carretera B140 km 4, Santa Perpètua de Mogoda, Barcelona

10. Can Bundància (Montagut i Oix)

Acabem a Montagut i Oix, la Garrotxa, on es troba Can Bundància. És un restaurant familiar amb més de 30 anys d'experiència en el món de la restauració. Està situat en un entorn privilegiat, envoltat de bosc i camps de conreu, i és famós per les seves carns a la brasa fetes amb foc de llenya d’alzina de l’entorn i pels seus calçots.

📍 Carrer Nou, km 2, Montagut i Oix, Girona