Una de les coses més preuades de les quals es poden sentir orgullosos els cuiners del nostre país és el fet de fer feliços els comensals a través de les seves mans, el seu enginy i el seu talent. En una paraula: emocionar. De fet, aquest és el nom del restaurant que des de @topcatalanrestaurants visitem. El restaurant Emocionar és un local amb menys de deu taules i cuina a la vista que recupera, amb orgull i sensibilitat, l’esperit d’un projecte familiar iniciat fa més de cinquanta anys. En un barri com el del Farró, on predominen el sushi i les hamburgueses, costa trobar propostes que apostin pel producte de temporada, la cuina de mercat i la calidesa d’un servei pròxim. I justament això és el que hem vingut a buscar —i hem trobat— en aquesta ocasió.


Els germans Àlex i Sergi López Monné van obrir Emocionar el desembre del 2020, empesos per una vocació que va anar emergint amb el temps. Inspirats pel restaurant que el seu oncle Enric Monné havia fundat a la Barcelona dels anys 70 —el mític 18 d’Octubre—, han sabut reinterpretar aquella essència amb una mirada actual i íntima. El 18 d’Octubre va ser un espai pioner a fusionar cuina tradicional catalana amb la nouvelle cuisine, i un punt de trobada per artistes i figures del món cultural barceloní dels anys 70 i 80. Avui, aquest esperit es manté viu en el nom, la cuina i fins i tot en un quadre penjat a la paret, on justament seiem nosaltres.

Restaurant Emocionar / Foto: Top Catalan Restaurants
Fals tàrtar de tonyina fet amb síndria / Foto: Top Catalan Restaurants

La seva proposta gastronòmica parteix de la cuina catalana i de les àvies, portada als temps d’avui, amb algunes tècniques contemporànies i influències d’altres cultures, però sempre amb l’essència del producte de temporada i la cuina de mercat com a guia. I tot això es fa evident tan bon punt entres al local del carrer de Saragossa 122, al mateix espai que havia ocupat el clàssic restaurant La Florentina.

Restaurant Emocionar / Foto: Top Catalan Restaurants
Les delicioses gyozes de boixafarra amb bolets i oli de codony / Foto: Top Catalan Restaurants

La il·luminació és tènue, càlida, i la decoració està cuidada fins al detall, amb un estil molt personal. El Sergi, llicenciat en turisme, amb experiència a hotels com l’Alma Barcelona o l’Intercontinental de San Francisco, acompanya el servei amb passió, coneixement i proximitat. L’Àlex, per la seva banda, va deixar la carrera de dret per seguir la seva veritable vocació. Es va formar a l’Escola Hofmann i va treballar en diferents cuines abans de fer realitat el seu somni.

Restaurant Emocionar / Foto: Top Catalan Restaurants
Uns raviolis fets a mà d’espinacs i alfàbrega amb sobrassada i mel / Foto: Top Catalan Restaurants

Tastem alguns dels plats més emblemàtics de la casa: un sorprenent fals tàrtar de tonyina fet amb síndria, les delicioses gyozes de boixafarra amb bolets i oli de codony, uns raviolis fets a mà d’espinacs i alfàbrega amb sobrassada i mel, i un steak tàrtar tallat a ganivet amb torradetes.

Restaurant Emocionar / Foto: Top Catalan Restaurants
El fabulós steak tàrtar tallat a ganivet amb torradetes / Foto: Top Catalan Restaurants

De postres, dues autèntiques delícies: un pastís de formatge i llimona amb tocs de vainilla, i un púding de torrades de Santa Teresa flamejades amb rom i gelat de vainilla amb nous pecan.

Restaurant Emocionar / Foto: Top Catalan Restaurants
Pastís de formatge i llimona amb tocs de vainilla / Foto: Top Catalan Restaurants

Emocionar fa honor al seu nom: emociona perquè és honest, perquè és familiar i perquè manté viva una herència culinària que connecta generacions. Enmig d’una ciutat cada cop més homogènia i massificada, trobar una proposta com aquesta és un luxe.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!