Alguns dels millors restaurants d'una ciutat s'ubiquen al centre, en carrers per als vianants o en grans avingudes principals. Però de vegades els millors restaurants estan en llocs que no imaginaríem. És el cas de Casa Tere, una braseria que elabora uns esmorzars de forquilla imperials en un polígon de la Terra Ferma i que té una cuina espectacular. Avui visito aquest emblemàtic local per descobrir plats clàssics, però també algunes especialitats de la casa.

Esmorzars de forquilla, dinars, caragols a la llauna, brasa i calçots; aquesta és la suculenta carta de presentació de la braseria Casa Tere de Lleida. Ubicat en un polígon, entre la rotonda del cementiri i la carretera de Mangraners, Casa Tere és un restaurant tradicional que elabora cuina casolana. Els seus guisats i les postres casolanes són algunes de les joies del local; però com que es tracta d'una braseria, els plats imprescindibles, naturalment, són els que fan a la brasa i al forn.

Coca de recapte de llonganissa i d'arengada del Restaurant Casa Tere. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Començo aquest esmorzar amb un producte molt típic de les terres de Lleida: la coca de recapte casolana. En aquest cas tasto les dues versions més clàssiques, la de mar (arengada) i la de muntanya (llonganissa). Un entrant meravellós per passar al següent plat, uns popets a la cassola. Un plat d'aquells que demana una bona llesca de pa i molta gana.

Popets a la cassola del Restaurant Casa Tere. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Seguim amb els plats de mar, en aquest cas, de peix. Tasto el bacallà arrebossat amb tomata, una delícia que recorda al clàssic bacallà amb samfaina, però que en realitat és diferent; un plat amb un toc únic de Casa Tere.

Bacallà arrebossat amb tomata del Restaurant Casa Tere. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Seguim amb un imprescindible dels esmorzars de forquilla com són els callos, un plat que mai no pot faltar. Tot i ser típics a molts llocs, els callos són una de les especialitats de Casa Tere: val la pena la visita només per aquest plat.

Callos del Restaurant Casa Tere. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Abans de tancar l'esmorzar, però, no podem marxar sense tastar algunes de les postres artesanes que tenen aquí. El nivell de les postres d'un restaurant diu molt de la manera de cuinar i de cuidar el client, i a Casa Tere en saben molt. Tasto el braç de gitano de nata, unes postres que enguany han estat escollides com les postres emblemàtiques de Catalunya.

Xuixo a la brasa del Restaurant Casa Tere. / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

La ració, abundant, també és boníssima. No es queda enrere el xuixo, que malgrat ser originari de Girona, és un dolç molt típic a tot Catalunya. Aquí, a més, i com no podia ser d'una altra manera, el cuinen a la brasa abans de servir-lo; un toc únic i especial amb segell Casa Tere. Per acompanyar els dolços, un bon porró de moscatell i a funcionar!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!