L'alvocat és un ingredient culinari versàtil i deliciós que s'utilitza en una àmplia varietat de plats, des de guacamole fins a amanides, sandvitxos i més. Tanmateix, un dels desafiaments més grans en treballar amb alvocats és evitar que es posin negres una vegada que han estat tallats. L'exposició a l'aire pot provocar l'oxidació de l'alvocat, la qual cosa resulta en un color fosc, poc atractiu i un sabor alterat. Afortunadament, existeix un truc simple i efectiu que pots utilitzar per mantenir els teus alvocats frescos i verds per més temps.

El truc definitiu per evitar que l'alvocat es posi negre és utilitzar suc de llimona o llima. Aquests cítrics contenen àcid ascòrbic, també conegut com a vitamina C, que actua com a antioxidant i ajuda a prevenir l'oxidació de l'alvocat. El procés és bastant senzill i només requereix uns quants passos.

hayatt zw h1VL1NNmA w unsplash
L'alvocat és un aliment delicat / Foto: Unsplash

Primer, talla l'alvocat per la meitat i retira l'os. Després, esprem una mica de suc de llimona o llima sobre la polpa exposada de l'alvocat. Pots fer això directament amb la llimona o la llima tallada per la meitat, o pots utilitzar una culleradeta per ruixar el suc sobre la polpa. Assegura't de cobrir tota la superfície de l'alvocat amb una capa prima de suc.

Una vegada que hagis aplicat el suc de llimona o llima, utilitza un pinzell de cuina o fins i tot els teus dits per distribuir uniformement el suc sobre tota la superfície de l'alvocat. L'àcid al suc de llimona o llima crea una barrera protectora al voltant de l'alvocat, evitant que entre en contacte amb l'aire i es rovelli.

Després d'aplicar el suc cítric, pots emmagatzemar l'alvocat en un recipient hermètic al refrigerador. El fred ajuda a alentir el procés d'oxidació i prolonga la vida estri de l'alvocat. Si només has utilitzat la meitat de l'alvocat i vols conservar l'altra meitat per a més tard, pots guardar-la en un recipient hermètic amb l'os encara al seu lloc. Això ajuda a mantenir la polpa de l'alvocat en contacte amb l'os, la qual cosa pot ajudar a prevenir l'oxidació.

louis hansel t KIMvlNrc unsplash
Preparació de guacamole amb alvocat / Foto: Unsplash

Pots emmagatzemar l'alvocat en un recipient hermètic al refrigerador

A més d'utilitzar suc de llimona o llima, també pots trobar al mercat productes específics dissenyats per mantenir els alvocats frescos per més temps. Aquests productes solen estar fets a base d'ingredients naturals com cítrics i herbes, i venen en forma d'aerosol o làmina adhesiva que es col·loca sobre la polpa de l'alvocat.

Independentment del mètode que triïs, és important recordar que els alvocats són més propensos a rovellar-se una vegada que han estat tallats, per la qual cosa és millor consumir-los com més aviat millor després d'obrir-los. Tanmateix, amb el truc adequat i un emmagatzemament adequat, pots gaudir d'alvocats frescos i verds durant més temps i evitar que es posin negres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!