La llimona és una de les fruites més utilitzades tant a la cuina com en la rebosteria. La seva closca i el seu suc converteixen a aquesta fruita en un dels ingredients més versàtils per preparar multitud de receptes. Però, com se li'n pot treure partit? Aquesta fruita d'origen xinès era utilitzada a l'antic Egipte com a antídot contra diversos verins i els romans creien que les seves propietats eren gairebé miraculoses.

Limón
Llimona / Font: Unsplash

Avui et volem explicar alguns usos de la llimona que potser no coneixes, però que estem segurs que et poden interessar i molt:

  1. Desinfecta taules de fusta: Si sols utilitzar taules de fusta per picar els teus aliments, res millor que una mica de llimona per netejar-les. El suc aconseguirà desinfectar-les, perfumant-les amb una rica aroma.
  2. Evita que la poma es rovelli: Si t'agrada preparar postres amb poma, has d'utilitzar una mica de suc de llimona a les teves receptes. Aquest evitarà que la poma es rovelli, oferint-li a les teves postres, un aspecte molt més apetitós.
  3. Evita pudors al refrigerador: N'hi ha prou amb col·locar una llimona partida en dos al refrigerador per evitar pudors que hagin quedat impregnades.
  4. Prevé que la coliflor s'enfosqueixi: La coliflor és una verdura que tendeix a enfosquir-se tan aviat la cuines. Però col·locant una mica de suc de llimona per dalt, mantindrà el mateix color que tenia mentre la cuinaves.
  5. Allunya els insectes de la cuina: Les llimones també són eficaces contra les paneroles i les puces: simplement barreja el suc de 4 llimones (juntament amb les closques) amb 2 litres d'aigua, i renta els pisos amb això. Les puces i les paneroles fugiran perquè odien l'olor.

Aquesta fruita d'origen xinès era utilitzada a l'antic Egipte com a antídot

Limón 2
Llimona 2 / Font: Unsplash

Veus? Diversos usos més enllà dels comuns que et poden sorprendre i ajudar en el teu dia a dia. Però també són diversos els beneficis de consumir-lo, com no podia ser de cap altra manera. Aquí te'n destaquem 3 dels més importants:

Neteja el teu sistema digestiu

Prendre un parell de vasos amb aigua tèbia en dejú ens ajuda a activar el nostre sistema digestiu al matí, però afegir-li unes gotes de llimona farà que netegi i desinfecti el tracte intestinal per començar el dia de la millor manera. Així mateix, alleuja els símptomes de la indigestió, l'ardor estomacal i els eructes.

Equilibra el teu pH

Tot i que la llimona és una fruita àcida, quan ingressa al nostre cos els seus àcids són fàcilment metabolitzats, la qual cosa permet alcalinitzar el pH del nostre cos. Això ens farà sentir més energia durant el dia i mantenir-nos resistents davant de malalties.

Cuida la teva ment

La closca de la llimona conté fitonutrients –substàncies químiques que li atorguen color a les plantes i les protegeixen dels virus, rajos ultraviolats i infeccions- que en ser consumits per nosaltres ens ajuden a prevenir trastorns al cervell que es donen amb el pas dels anys, com el mal de Parkinson que afecta principalment la capacitat de moviment.