Ets conscient que en tirar la llavor d'alvocat, et desfàs d'una gran font de salut? Et descobrim els seus beneficis i les maneres de consumir-la.

L'alvocat és una fruita carregada de beneficis, però sabies que la llavor que tantes vegades llencem a les escombraries, es pot consumir i posseeix més propietats saludables que moltes fruites?

A més d'aportar-nos múltiples beneficis en consumir-la, podem utilitzar-la a nivell cutani en el tractament de malalties de la pell. Més del 65% dels aminoàcids que conté l'alvocat, es troben en la llavor i ofereix multitud d'efectes beneficiosos per a la salut com són:

  • Ajuda a prevenir atacs d'epilèpsia.
  • Igual que la polpa, l'alt contingut d'aminoàcids de la llavor, ens ajuda en la prevenció d'accidents cardiovasculars, ja que combat el colesterol i augmenta de triglicèrids.
  • Els nivells de flavonol, prevenen el creixement de tumors.
  • Actua com a regulador davant trastorns de la tiroide.
  • És un gran aliat en les dietes aprimadores o destinades a cremar greix, ja que la presència de fibra soluble, ens ajuda a millorar el trànsit intestinal.
  • El seu poder astringent combat trastorns gastrointestinals com la diarrea.
  • Gran aliat en el tractament natural de l'asma bronquial
  • El consum de la llavor d'alvocat, contribueix a l'augment de les defenses naturals de l'organisme ajudant a combatre malalties bacterianes.
  • Està especialment indicat per a esportistes o èpoques d'esforç i cansament, ja que actua com a revitalitzant.
  • En el tractament de la pell, s'ha observat com el seu poder antioxidant, ajuda a prevenir l'envelliment cel·lular, provoca un efecte rejovenidor i afavoreix la generació de col·lagen en l'ús tòpic.
  • El seu ús tòpic combat, ajuda a combatre els molestos furóncols, ja que els fa madurar i els asseca, a més, també calma dolors articulars i musculars.

L'alvocat cada vegada és un producte més nacional

Llavor Alvocat
Llavor Alvocat

Com podem consumir la llavor d'alvocat?

Per consumir la llavor d'alvocat, el primer que hem de fer és retirar la fina capa de color marró fosc que la recobreix. Tot seguit, la ratllem amb l'ajuda d'un ratllador.

Finalment, si volem, podem torrar a foc lent en una paella la ratlladura fins que adquireixi un to vermellós.

Amb la pols de la ratlladura de la llavor podem preparar una infusió. Per fer-ho, només cal bullir-lo durant 10 minuts aproximadament i després la deixem reposar durant 5 minuts.

En algunes cultures, en les quals l'ús d'alvocat és molt present a la cuina, la ratlladura de llavor s'utilitza com a guarnició i acompanyant en multitud d'amanides, pastes, arrossos i guisats.

Una vegada ratllat, podem conservar-lo en una bossa hermètica o tupper, en un lloc sec.