'Taste-It' és una iniciativa de la Cambra de Comerç italiana de Barcelona que compta amb el suport del Consolat d'Itàlia a Barcelona i l'Istituto Italiano de Cultura. La seva finalitat és apropar la tradició del receptari regional italià als amants de la gastronomia d'Itàlia des d'un enfocament d'autenticitat, origen i pedagogia. En aquesta setena edició, la gastronomia continua sent l'autèntica protagonista, donant visibilitat també a altres manifestacions culturals made in Italy com la música o el teatre.
Taste-It: la millor cuina italiana a Barcelona
En la ubicació, a la Terminal Grimaldi, hi ha moltes picades d'ullet a l'italià: un entorn que el dia 24 de maig estarà preparat per gaudir de les actuacions repartides al llarg d'espai, així com amb carpes i zones de degustació en taules i cadires cobertes, com les disposades per Aperol i Crodino per gaudir de la variada oferta de restauració, els plats de les quals oscil·len entre els 6 i els 9 €.
La gastronomia està representada per 13 restauradors que oferiran receptes regionals, plats inèdits a la ciutat i una mostra de les tendències del menjar popular italià, tot això en un divertit format street food. No faltarà la pasta, la pizza, els fregits, les piadinas i molt menys els gelats artesanals ni els dolços típics. En un sol dia, el visitant podrà gaudir de més de 20 plats salats i dolços que representen els sabors autèntics de pràcticament totes les 20 regions que conformen Itàlia.
Els participants en el street food, que en aquesta edició, adopten el nexe comú d'incorporar la ricotta com a ingredient d'origen vehicular dels seus plats, són: Le Cucine Mandarosso amb Pasta "tonnarello" cacio i pepe (amb salsa de formatge pecorino i pebre negre) i Fusillo avellinese a l'Antonella amb ricotta; Bella Itàlia amb pizza fregida: Can Sardi amb Panino de Pulpo a Salsa Allada Alguere i uns montaditos amb ricotta, tomàquet confitat, ceba i seitons en vinagre; Menudo Ba-bar amb dues opcions d'entrepà Rosetta, de mandonguilles en salsa de tomàquet i d'albergínies a la parmigiana amb ricotta; OíMá, amb els entrepans de productes prèmium italians de ricotta i llardons napolitans i de formatge Galbanino, albergínies i cansalada; Amore Mio, amb dues saboroses propostes d'entrepà, el de mortadel·la al festuc (i mousse de ricotta amb crema de vinagre balsàmic) i el Speck (amb mousse de gorgonzola i mel).
També serà un any més Algrano Bistro amb els seus clàssics Paccheri piccanti amb salsa de tomàquet, nduja i burrata fumada i Pasta "fusilloni" amb salsa de ricotta i llimona i pols de pesto d'alfàbrega i pistatxo; Bocca di Bonifacio, amb ParmiZú (una parmigiana blanca de carabassons) i Pasta in Forma (la seva particular versió de la carbonada amb crema de safrà, guanciale, ceba fregida i pebre negre); Ostaia, amb dues versions de focaccia, la clàssica i la de formatge amb ricotta i Raffaelli, amb dues propostes imbatibles de pasta (Pappardelle propietària amb ragoût de calamars, salsa verda i llimona i "Gnudi" de ricotta amb pesto de porros rostits, amanida de faves i cibulet). L'elenc l'arrodoneix la pizza d'Una Pizza Food Truck.
Únicament per a aquest esdeveniment, Pastificio Ventigrani s'uneix a l'elenc de restauradors amb una de pop up en la qual es gaudirà de la seva excepcional pasta a dues receptes: Duo de Frittatine i una pasta amb ricotta i pebre. Les postres corren una vegada més de la mà dels gelats de DelaCrem i els dolços típics italians de La Pasticceria di Gracia.
Tallers de cuina italiana
Però encara n'hi ha més. Els qui vulguin aprofundir en els secrets de la cuina italiana podran apuntar-se als tallers que tindran lloc durant tot el dia: Davide Spada de Pasta Spada, juntament amb Smeg, revelarà els trucs pràctics d'elaboració de la pasta fresca (de 12 h a 13:30 h), Birra Moretti proposa un taller de gastronomia italiana (14:30 h a 16 h) i Valcoibera oferirà "RiCcotta Lab", de la mà del xef de Casa Mestre, Roberto Costagliola (de 17 h a 18:30 h), un taller centrat en la ricotta de Valcoiberia com a protagonista.