Els llibres de receptes no passen mai de moda. Per molt que la gent no els faci servir tant com abans, són eines molt útils que guarden la saviesa gastronòmica indefinidament. El premiat cuiner Carles Gaig, un dels xefs més respectats de la cuina catalana, ha publicat el seu primer llibre de receptes on recull alguns dels millors plats de la seva carrera. Columna edita 'Les millors receptes de Carles Gaig', un llibre amb pròleg de Nandu Jubany i Joan Roca.

El primer llibre de Carles Gaig

Per primera vegada Carles Gaig, una de les grans figures de la nostra cuina, obre les portes de casa seva i ens descobreix els secrets dels seus magnífics plats. Amb un repàs dels seus orígens, de com el llegat de l’àvia i la mare l’han fet ser el cuiner que és, ens explica les seves peripècies i per què cuina com cuina. El llibre és un receptari espectacular de plats deliciosos pensats i explicats per poder fer a casa fàcilment, dividits segons la temporada per poder aprofitar al màxim els productes de proximitat de cada estació. No hi podien faltar els seus plats estrella, que inclouen clàssics com l’escudella de Nadal, el caneló Gaig amb crema de tòfona, els macarrons cardenal o el fricandó. Clàssics de la cuina catalana per gaudir en família.

Durant més de cent cinquanta anys, la família Gaig ha ocupat una posició de prestigi en el panorama culinari de l'estat, amb un impacte significatiu en la cuina catalana. El 1869 la primera generació de xefs i restauradors de Gaig va establir la seva presència culinària a Barcelona: Taberna d’en Gaig

Un cuiner molt respectat

Durant més de cent cinquanta anys, la família Gaig ha ocupat una posició de prestigi en el panorama culinari de l'estat, amb un impacte significatiu en la cuina catalana. El 1869 la primera generació de xefs i restauradors de Gaig va establir la seva presència culinària a Barcelona: Taberna d’en Gaig. Des d’aleshores s’han dedicat a preservar i mostrar el ric patrimoni culinari de Catalunya, transmetent la seva experiència d’una generació a una altra i creant un llegat d’excel·lència culinària.


Carles Gaig, la quarta generació de la família, va iniciar-se com a cuiner el 1979 i des de llavors ha preservat i ampliat aquest llegat familiar en diversos restaurants d’èxit. Va ser distingit amb una estrella Michelin el 1993. Actualment, podem degustar els seus plats al Petit Comitè i al Restaurant Gaig, tots dos a Barcelona, i al seu restaurant a Singapur, on exporta i dona a conèixer l’essència de la cuina catalana.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!