El Mètode Espai Sucre és una forma d’entendre la gastronomia. L’únic i precursor sistema creatiu gastronòmic on el gust, la tècnica i l’emplatat són l’eix per la creació i innovació de plats. El mètode de Jordi Butrón i Xano Saguer va ser definitiu en el món de la gastronomia per assentar les bases, oferir eines, i escriure codis creatius que han donat una nova perspectiva als cuiners i ha posicionat la pastisseria a un nivell creatiu molt més alt. Aquest dimecres al migdia, però, Butrón ha anunciat a través d'un vídeo a les xarxes socials que la promoció que hi ha ara serà l'última, al·legant problemes de salut. Així doncs, el 31 de juliol serà el darrer dia de l'Espai Sucre amb les portes obertes.

Molt més que el primer restaurant de postres del món

"Els meus problemes de salut desaconsellen la gestió del dia a dia de l'escola. Estic molt tranquil perquè el mètode Espai Sucre és molt viu en centenars d'alumnes repartits per tot el món que l'utilitzen dia a dia", explica el reconegut cuiner, que ha capgirat la pastisseria i el sector dels dolços a través d'un mètode que desafia els ingredients habituals de les postres. Va començar amb el seu soci Xano Saguer que, posteriorment, va travessar l'oceà Atlàntic fins a Mèxic, on hi resideix actualment, deixant a les mans de Jordi Butrón la direcció de l'Espai.

 

Espai Sucre: única al món

Les respostes no s'han fet esperar i xefs de renom i alumnes que han passat per l'escola han escrit una allau de missatges d'ànims i tristesa. "He de dir que he après més en un any a l'Espai Sucre que en tot el meu bagatge professional. Portarem el mètode arreu del món", comenta el pastisser i exconcursant de MasterChef 6, Víctor. El xef i cap de cuina de Cal Carter ha escrit: "Jordi, només et puc donar les gràcies per ser la persona que m’has fet veure les coses diferents i obrir més portes mentals que tenia tancades. Va ser una molt gran experiència. Gràcies", ha dit. Tot ple de comentaris desitjant-li una ràpida recuperació i lamentant-ho molt pel tancament, però evidenciant que primer va la salut.

Espai Sucre és una escola de pastisseria que es defineix amb un model d'ensenyament mixt on barregen de forma natural l'ensenyament telemàtic i el presencial. Creuen fermament en un model que aprofiti els avantatges de cadascun. Indiscutiblement, és més eficaç estudiar les parts teòriques en línia, però no obliden que la pastisseria és un ofici manual que necessita obligatòriament conèixer, tocar i familiaritzar-se amb la matèria primera i els processos tècnics. L'ensenyament en línia mai podrà substituir l'olor, el tacte i les sensacions que necessitem experimentar durant la imprescindible pràctica.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!