El juliol passat, el prestigiós xef francès Romain Fornell, establert a Barcelona i que actualment dirigeix els restaurants Caelis, amb una estrella Michelin, Azul Rooftop, Tejada Mar i Cafè Pablo, entre d’altres i que també és director gastronòmic del centenari Hostal de la Gavina de S’Agaró, va estar  nomenat Cavaller de la Legió d’Honor de la República Francesa en un acte commemoratiu a París. Com a conseqüència, aquest dijous hem celebrat el nomenament a casa nostra entre familiars i amics precisament al seu Restaurant Azul Rooftop, situat al vuitè pis de l’edifici Ocean, amb unes vistes privilegiades de 360 graus sobre la ciutat. En aquesta ocasió també ha rebut la medalla de mans de l’exministre francès Manuel Valls.

Reconeixement de primer nivell

Romain Fornell, xef establert a Barcelona des de fa més de 25 anys i distingit amb una estrella Michelin, ha estat condecorat amb la Légion d’honneur, la màxima distinció de la República Francesa. Ahir, a les 20.30 h, va tenir lloc una cerimònia a Azul Rooftop Barceloneta. Un acte presidit per Manuel Valls, ex primer ministre de França, en què es va oferir un còctel en acabar.

La Légion d'honneur compta ja amb 77.000 membres

La Légion d'honneur és un reflex d'una societat amb múltiples cares. El milió d'homes i dones que s'hi han sumat durant els seus 220 anys d'història la converteixen en cèlebre a França i a la resta del món. Des de la seva fundació l'any 1802 per Napoleó Bonaparte, la Légion d'honneur volia recompensar, originàriament, els soldats més distingits. Complia un doble principi de servei a la nació i universalitat. Assegurava una popularitat immediata fins aleshores mai vista a qui la rebia. Actualment, aquest llegat es manté, dos segles després, per mantenir viva una condecoració que és un honor pels francesos que la reben, però també pels estrangers premiats. Perquè cada any, de mitjana, es premien 2.200 francesos i 300 estrangers amb aquesta distinció. La Légion d'honneur compta ja amb 77.000 membres.

Espai de l'Azul Rooftop Restaurant. / Foto: Cedida

Un espai privilegiat

L'excepcional restaurant ocupa, precisament, tota la planta 8. És a dir, s'estén per les quatre arestes de l'edifici oferint els comensals unes vistes infinites a l'horitzó del Mediterrani i un paisatge de Barcelona meravellós per desfer-te els ulls. La seva gastronomia està composta per peix i marisc acabat de capturar pels mariners del Moll del Rellotge, a més de carn cuinada a la brasa i diverses especialitats mediterrànies. Azul Rooftop Barceloneta ofereix una selecció de còctels d'autor per acompanyar les meravelloses vistes des d'aquest espai exclusiu. 

Azul Rooftop, que ha agafat el relleu del Blue Spot, el restaurant de Shakira i Piqué que no va sobreviure a la pandèmia, no podria haver triat una millor ubicació per a consolidar-se, tal com va vaticinar Romain Fornell durant l'obertura, en el nou “local de moda” de Barcelona. Amb una panoràmica privilegiada tant de la Ciutat Comtal com del mar Mediterrani, la distribució de l'espai entre terrasses i sales al cobert, amb finestrals que en cap cas entorpeixen les vistes de 360 graus, fa que els comensals puguin delectar-se de l'experiència d'aquest brunch a les altures en qualsevol època de l'any.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!