Quatre restaurants catalans han guanyat aquest dimarts la segona estrella Michelin. Es tracta del restaurant Enigma d'Albert Adrià (germà de Ferran Adrià); Aleia de Barcelona; La Boscana de Bellvís -a Lleida-, i Mont Bar, també a la capital catalana. A banda també ha obtingut una estrella el restaurant del català Ramón Freixa, que té a Madrid.

Èxit català en les dues estrelles

El restaurant Enigma ja feia temps que sonava per aconseguir la segona estrella i enguany finalment l'ha obtingut. Amb aquest guardó, Albert Adrià suma un èxit més a la seva carrera i escala al selecte grup de restaurants amb dues estrelles Michelin a Catalunya. Pel que fa a Aleia i Mont Bar, completen el trident de restaurants barcelonins que engreixen la llista d'una categoria de la guia Michelin de la qual l'any passat va caure el restaurant Moments. A més, La Boscana, de Bellvís, és l'únic de la província de Lleida amb aquesta distinció.

Gala Guia Michelin 2023, estrella restaurant Enigma d'Albert Adria / ACN
Albert Adrià va rebre la primera estrella a la Gala Michelin 2023 / Foto: ACN

Xefs de renom

Albert Adrià amb Enigma; Joel Castanyé amb la Boscana; Rafa de Bedoya amb Aleia; i Fran Agudo amb Mont Bar, són els quatre noms protagonistes d'una gala en què Catalunya ha arrasat en l'entrega de les dues estrelles de la guia Michelin. Als quatre restaurants catalans se'ls suma Ramón Freixa, xef català, però amb restaurant a Madrid, que completa la llista dels cinc guardonats d'enguany en aquesta categoria.

La gran absència de la nit, però, han estat les tres estrelles, que no han sumat cap nou restaurant, però tampoc n'han perdut cap. Els 16 restaurants de l'Estat amb tres estrelles Michelin les han mantingut

Des de l'alta cuina onírica d'Adrià, fins als plats arrelats al territori de Castanyé, les quatre noves incorporacions catalanes certifiquen el bon estat de forma del sector gastronòmic del país. Així com l'any passat va haver-hi moltes incorporacions a la llista amb una estrella, enguany el testimoni ha passat a les dues estrelles. La gran absència de la nit, però, han estat les tres estrelles, que no han sumat cap nou restaurant, però tampoc n'han perdut cap. Els 16 restaurants de l'Estat amb tres estrelles Michelin les han mantingut, cinc dels quals són catalans (ABaC, El Celler de Can Roca, Disfrutar, Lasarte i Cocina Hermanos Torres).

On sí que hi ha hagut pluja d'estrelles de nova incorporació és a Andalusia, comunitat on se celebrava la gala, amb 6 de les 25 novetats d'enguany. Catalunya en suma 2 (Kamikaze i Scapar), l'Aragó 1 (Casa Rubén), Cantàbria 1 (Pico Velasco), Madrid 3 (Ancestral, Emi i Èter), les Illes Canàries 1 (Haydée by Víctor Suárez), Galícia 2 (Miguel González i Vértigo), el País Basc 4 (Bakea, Islares, Itzuli, La Revelía), el País Valencià 3 (Llavor, Rubén Miralles i Simposio), el Principat d'Astúries 1 (Regueiro) i Múrcia 1 (Barahonda).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!