Casa Tejada, el clàssic barceloní fundat el 1964, obre una nova etapa de la mà del xef Romain Fornell i del grup Goût Rouge. Fidel a la seva identitat —un temple de les tapes de tota la vida i punt de trobada de diverses generacions— el restaurant evoluciona la seva proposta gastronòmica i l’experiència de sala sense renunciar al seu caràcter històric.

La nova proposta de Romain Fornell

Integrat al grup Goût Rouge des de 2018, Casa Tejada forma part d’un ecosistema culinari que reuneix set restaurants  —entre ells Caelis, amb estrella Michelin—, rooftops de referència com Azul Rooftop Barcelona o Rooftop Ohla, i bistrós i bars icònics com Café Turó, Café Pablo, Tejada Mar o La Plassohla. El grup impulsa, a més, projectes arreu de l'Estat i París, com Prunier, L’Aperouse o Candlelight, a l'Hostal de La Gavina de S’Agaró.

Espai restaurant Casa Tejada Romain Fornell. / Foto: Cedida
Sala del restaurant Casa Tejada de Romain Fornell. / Foto: Cedida

La carta, signada per Romain Fornell, recorre el Mediterrani a través d’entrants, pastes, risottos i plats principals que uneixen tradició i creativitat

L’actual proposta de Casa Tejada articula un diàleg mediterrani: tradició italiana interpretada amb matisos francesos, espanyols i catalans. L’espai manté l’estètica clàssica que ha definit el restaurant durant dècades —bancs de cuir, il·luminació suau, estovalles blanques i una acurada selecció fotogràfica— i incorpora nous accents pensats per reforçar el confort i l’experiència del comensal. El restaurant compta amb saló, terrassa i una taula del xef situada davant de la cuina. La carta, signada per Romain Fornell, recorre el Mediterrani a través d’entrants, pastes, risottos i plats principals que uneixen tradició i creativitat. Una selecció de vins i còctels completa l’experiència gastronòmica i revela la mirada cosmopolita del grup. En definitiva, l’històric restaurant renova la seva proposta mantenint l’essència i el compromís amb l’excel·lència gastronòmica.

Un xef de renom

Fa dues setmanes Romain Fornell rebia un dels mèrits de més prestigi amb què pot ser condecorat un francès: la Légion d’honneur. Es tracta de la màxima distinció de la República Francesa. L'Azul Rooftop Barceloneta va ser l'escenari de l'acte d'entrega del guardó a Fornell per part de Manuel Valls, ex primer ministre de França. La Légion d'honneur és un reflex d'una societat amb múltiples cares. El milió d'homes i dones que s'hi han sumat durant els seus 220 anys d'història la converteixen en cèlebre a França i a la resta del món. Des de la seva fundació l'any 1802 per Napoleó Bonaparte, la Légion d'honneur volia recompensar, originàriament, els soldats més distingits. Complia un doble principi de servei a la nació i universalitat. Assegurava una popularitat immediata fins aleshores mai vista a qui la rebia. Actualment, aquest llegat es manté, dos segles després, per mantenir viva una condecoració que és un honor pels francesos que la reben, però també pels estrangers premiats. Perquè cada any, de mitjana, es premien 2.200 francesos i 300 estrangers amb aquesta distinció. La Légion d'honneur compta ja amb 77.000 membres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!