Ubicada dins dels Jardins de Laribal, al parc de Montjuïc de Barcelona, la Font del Gat és una font de Barcelona inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Un dels llocs més populars de Montjuïc, el 1908 es converteix en un dels primers jardins públics de la ciutat i ja des de principis del segle XX en un dels berenadors més freqüentats de la ciutat amb la Font del Gat com a centre de les trobades. Fundat el 1918, el restaurant La Font del Gat és un històric i centenari de la ciutat comtal que va abaixar les persianes el 2020. Ara, quatre anys i una pandèmia després, s'ha anunciat la seva reobertura de la mà del grup La Confiteria 1912, que ja s'encarrega, de fet, d'altres edificis patrimonials de la ciutat.

Restaurant La Font del Gat: Barcelona, als peus

Barcelona, als peus. En dos sentits. D'una banda, el literal, ja que des d'aquesta agradable terrassa pots contemplar unes vistes encisadores de la capital catalana. D'altra banda, tanmateix, el públic fidel de Barcelona es rendeix a les tradicions i aquest espai l'encara sense cap mena de dubte. Enclavada al bell mig del parc de Montjuïc, envoltada de jardins i amb la ciutat als peus, la terrassa de La Font del Gat és el principal encant d'aquest petit i informal cafè-restaurant que durant els seus anys ens sorprenia amb una cuina sofisticada i original tant a la carta com al menú de migdia.

Si això continuarà sent així o canviarà dràsticament és un misteri, ja que no s'han revelat detalls del contingut gastronòmic que oferirà el nou restaurant. "La nostra idea és tornar a aquest establiment el caràcter de lloc emblemàtic i que la gent de Barcelona torni a sentir-lo seu", declaren a El Periódico fonts del grup que s'ha adjudicat el projecte després que l'Ajuntament només rebés la seva proposta. La data d'estrena encara no és clara, perquè depèn de l'inici i el progrés de les obres que faran aquesta primavera.

Indicis de mantenir-ne l'essència

Enric Rebordosa i Lito Baldovinos, del grup La Confiteria, sumen un local emblemàtic més a la llarga llista d'espais que han ressuscitat, com ara la cocteleria Paradiso, el Cafè del Centre i el Bar Muy Buenas, entre d'altres. Com ha ocorregut amb els altres establiments, el seu objectiu prioritari és mantenir-ne l'essència i que la clientela no noti les diferències, tot i els anys de tancament. Un espai increïble de 100 metres quadrats a l'interior i més de 200 de terrassa que asseguren una gran afluència del públic local que ja espera amb candeletes l'obertura de les portes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!